BHUBANESWAR: Batı Bengal Başbakanı Mamata BanerjeeÜç günlük Odisha gezisi kapsamında Salı günü Puri’ye ulaşan , Çarşamba günü Puri Jagannath Tapınağı’nda dua etti. Mabedin kıdemli hizmetkarı ve Mamata’nın yakın sırdaşı Jagannath Swain Mohapatra, onun için bir puja yaptı ve onu CBI ve ED’den korumak için dua etti.
“Onun iyiliği için dua ettim. O çok hoş bir insan. Başbakan Narendra Modi’yi şiddetle eleştirdiği için BJP onu CBI ve ED ile tehdit etti. Parti arkadaşlarından bazıları Merkez Bürolar tarafından basıldı. Mahaprabhu Jagannath’a onu ajanslardan kurtarması için dua ettim,” dedi.Bugün Batı Bengal Smt Sayın Başbakanı @MamataOfficial, Odish, Puri’deki büyük Jagannatha Tapınağını ziyaret etti… https://t.co/VVCu8WlLv5
— Tüm Hindistan Trinamool Kongresi (@AITCofficial) 1679489605000
Öğleden sonra 3:50’den itibaren tapınakta bir saatten fazla zaman geçirdi. Mamata, “Tanrılardan darshan aldığım için memnunum,” dedi. Mohapatra, Mamata’nın iyiliği için 65 metre yüksekliğindeki tapınağın tepesine Nilachakra’ya bir bayrak bağlanmasına yardımcı oldu.
Mamata, Perşembe günü Bhubaneswar’daki konutunda Başbakan Naveen Patnaik ile görüşecek. Ziyareti, 2024 seçimleri öncesinde Kongre dışı, BJP dışı bir cephenin kurulabileceğine dair spekülasyonlara yol açarken, Mamata ve Naveen zaten böyle bir hareketi yalanladı.
Naveen Patnaik ile görüşeceğim ve hükümetimin fakir turistler için Puri’de bir misafirhane inşa etme planını tartışacağım. Odisha’nın baş sekreteri bana Baliapanda bölgesinde, sahile yakın bir arazi parçası gösterdi. Ülkeyi sevdim. Naveen ji ile arazi edinim süreci ve diğer formaliteler hakkında detaylı bir görüşme yapacağım. Mamata, beş hektardan fazla arazi için başvuruda bulunmamıza rağmen, Odisha başbakanı arazinin büyüklüğü konusunda son bir karar verecek” dedi.
2017’de hükümet ona, Bangla Niwas yerleşimine giden Puri-Konark deniz yolu üzerindeki Baliguhali yakınlarındaki bir dönümlük araziyi gösterdi. Kaynaklar, o zaman siteyi ziyaret ettiğini ancak yeri beğenmediğini söyledi.
Mamata, “Eyaletimizden çok sayıda insan her yıl Jagannath darshan ve sahil yürüyüşü için Puri’yi ziyaret ettiğinden, Puri ile Batı Bengal arasında duygusal bir bağ var” dedi.