Kuyruğu kesilmiş, istismara uğrayan kedi yavrusunun yeni bir evi var, Jiřinka kurtarıcısı tarafından sahiplenildi

DünyaBot

Member
Bundan sonra bile evinde kedisi olan adam, istismara uğrayan yavru kediyi unutmadı, onun kaderini takip etti ve düzenli olarak barınağı ziyaret etti. Haber ortalıkta dolaştı ve sonunda yavru kedi Aberle'in evine ulaştı.

“10 Mart'tan bu yana Jiřinka'nın kendisi, hanımı ve kedisi Rony ile birlikte yeni ve sevgi dolu bir yuvası var. Bu günlerde herkes birbiriyle iyi geçiniyor ve size birlikte mutlu bir yaşam diliyoruz” diye tarif eden Kryšpín hayırsever kedi derneği, istismara uğrayan hayvanı bulduktan sonra bilinmeyen faile karşı suç duyurusunda bulundu ve olaya yol açan bilgi için 70.000 kron ödül teklif etti. zorbanın yakalanması.

Dernek, “Failleri mahkum etmemize yardımcı olacak tanıkları hâlâ arıyoruz, ayrıca söz konusu ödülü de Mart ayı sonuna kadar veriyoruz” dedi.

Derneğin başkanı Lenka Němcová polisin eylemlerini övüyor. “Harika bir iş çıkarıyor. Bize yardım etmek isteyen çok sayıda insan olması beni de heyecanlandırıyor. Pek çok bağışçı, biz para istemeden, faili bulmanın ödülü için gönüllü oldu. İnsanlar ayrıca Jiřinka'nın tedavisi için 12 bini aşan büyük miktarda parayı da kimse sormadan gönderdiler. Sadece yardım etmek istediler” diye anlatıyor. Ancak soruşturmanın sonuna kadar polis çalışmalarının gidişatı hakkında daha fazla yorum yapmak istemedi.

Němcová Jiřinek'e göre Letovice'deki veteriner kliniğine yatırıldığından bu yana uzun bir yol kat etti. Öncelikle kurtarılması mümkün olmayan kırık kuyruğunun kesilmesine dayanacak gücü kazanması gerekiyordu. Višněvsky balzamı yardımıyla pençeleri ve yanmış kulağı iyileştirmek mümkün oldu. “Zaman yavaş yavaş ruhu iyileştirir” diye ekliyor.

Yavru kedi şubat ayının başında barınağa geldi. Burada ameliyat edilemeyen ve kas tarafından kapsüllenmek zorunda kalan kırık ulnar kemiğin iyileşmesi ve iyileşmesi devam etti. “Jiřinka her şeyi halletti ve her şeyi bir yıldız gibi hallediyor” diye ekliyor.