Kral Brno’ya göre pazarlarda küçük çocuklar için daha fazla eğlence olmalı

DünyaBot

Member
Ondej ibina, on yıl önce bir nvtv majles’teki bir arkadaşıyla birlikte, alkolle ilgili durumun önünde durmak için, diğer tarafta olabildiğimizde, içki içip bunun için para alabileceğimizi düşündü. On üç gün içinde bir sap bulmayı başardılar ve Brnnsk Rezervuarında herbaryumun mevcut görünümü altında bir içecek karışımı satmaya başladılar.

İşyerindeki mağaza sahibinin bile daha fazla teması var, bende yoktu, eğitimli olmasına rağmen estetik anlayışını açıklıyor, çünkü asıl mesleğini bırakmış ve son yıllarda kolayca tanınabilen mavi-turuncu Pun barlarını pazara satıyor. Brno’daki açık hava pazarlarında en çok satanlar.

Bu kadar çok siteyi çalıştırmaya değer mi? Bu yıl ayrıca Svoboda Meydanı’nda 7 Ocak’a kadar açık olacak en büyüğüne sahip olacaksınız. Açık artırmada 2,9 milyon krona sattınız, bu da covid öncesinin iki katı demek.
Geçmişte çok fikir ayrılığı yaşadık ama hiçbir anlamı yoktu, bize yakışan bu. Ve bu büyük olaydan dolayı gerçekten çok mutluyum, çünkü Noel’den önceki günlerde onunla kara sıfıra ulaştık, yani trafiği onunla kapattık. Sonra kâr etmeye başladık, muhtemelen çok fazla olmayacak ama karşılığını alacak. Ayrıca 10 milyonun altında ve daha fazla kirayı da boşa giden emekli maaşı olarak görmüyorum, çünkü dış piyasalar buna göre organize edilmiş durumda. Bu kadar büyük bir vergi ödersek borçlanabiliyorlar. Nereye gidebileceğine dair bir vizyonum var.

Özellikle ne?
İki yıl önce çocuklarla gidecek hiçbir yer yoktu. Bir yaşında bir oğlum var ve Joto’daki saman yığını bu sene sadece onun için büyük bir ilgi odağı haline gelmedi. Slmova dağını en yüksek noktadan gördünüz. Noel’den önceki hafta sonu orada içki içtiğimizde muhtemelen yüzlerce çocuk orada oynuyordu. Bana göre küçük çocuklar için de marketler var. Bunu başvuranlarla konuşalım ki, nDL’nin çıktısı pembe olsun, bazı eski çocukların yurtdışı vuruşundan bahsediyoruz. Benim fikrim kabaca bine yirmi metrelik çitlerle çevrili bir alan olacak, orada çocukları dışarı çıkaracaksınız, onlar orada oynayacaklar ve siz onları sadece uzaktan arayacaksınız. Ve kuşlarla eğlenmek ve sizlerden de keyif almak.

Şimdi içiyor musun?
İçerim.

Marketlerde ne kadar içeceksiniz? Onun yanındayken baştan çıkıyorum…
Mm karakteristiği, e dlm vci tamamen. Şirkette harika ama sezonda iki ya da on kez kuşlarla pazara gittiğim günlerde de kendini gösteriyor. Ben de sonuna kadar içiyorum, bu yüzden ikinci gün tatildeyim. (güler)

Böyle zamanlarda piyasa tek turda çalıştırılmalı mı, çalışmamalı mı?
Hala bensiz olması o kadar harika ki, hiçbir şey yapmam gerekmeyecek… Ama dışarıda. Bu sadece bir görünüş, pazarlarla ilgili aktiviteler verdim, Punov barlarımız için malzeme arıyorum, sipariş alıyorum ve bir şey olduğunda hemen orada olmam gerekiyor. Gidecek hiçbir yeri yok.

Belirli bir teklifiniz var mı, yoksa her zaman yeni bir şeyler yaratmaya mı çalışıyorsunuz?
İnsanların ne bekleyeceğini bilmesi için bunu biraz hazırladık. Ancak her yıl yeni bir şeyler ekliyoruz. Bu yıl, elma şarabı ve Jack Daniels Fire’dan oluşan Ohnivka’yı yaratmayı başardık ve sunulan en çok satan içecek haline geldi, bu yüzden gerçekten hedefi tutturduk.

Hava pazarlarında genel atmosfer nasıldı?
Geçen yıla göre daha fazla kişi gitti.

Yeterli paraya sahip oldukları ve kaçmayı göze alabilecekleri sonucuna varılabilir mi?
Açıkçası evet. Demiryolu bağlantısı yapmamız gerektiğine dair tek bir eleştiri duymadım. Ancak fiyatların iyi olduğu bilgisini aldım, Prag veya Olomouc’ta ise dağ var. Bu yüzden iki iyi insanın olmadığını düşündüm. Kovid sırasında oldukça yetersizdiler ve bu durum, anti-kovid korumasının olmadığı geçen yıl bile devam etti. Piyasaların bir önceki yılın aynısını görmemesi halinde aralarında, hatta satıcılar arasında bile korku vardı. Bu sene gerçekten hava çok güzeldi, geçen sene yağmur yağdı, kar yağdı ve yerde o kadar tatsız bir karmaşa oluştu ki.

Brno, pazarları nedeniyle Avrupa Gecenin Başkenti ödülünü kazandı. Gönderecekler mi?
Urite. Sonuçta piyasalar benim için eğlenceliydi, son yıllarda çok hareketlendiler. Bisiklet var, planör var, Bağışla kelmek projesi var, yeni dekorasyonlar var. Özellikle başvuranlar için ama aynı zamanda onlar için de değerli çünkü ben de diğer satıcılarla birlikte organizasyon ekibinin bir parçasıyım. Brno’da bu mümkün; biz başvuranları tanıyoruz, onlara fikirlerimizi sunuyoruz ve sonuç bu işbirliğinin eseri oluyor.

Siz de onun yüzünden hayal kırıklığına uğradınız mı?
Svobody Meydanı’ndaki yaz programından pişman oldum. Çoğu pazarlamacının ödediği küçük miktara rağmen ona güvenilebilirdi. Bazıları programın kötü olduğunu söylüyor ama ben Ewa Farna veya Marek Ztracen gibi büyük yıldızların performans gösterebileceğini düşünüyorum. Siz, büyük şarkıcılar veya gruplar, Advent döneminde posterleri merkeze koyardınız ve sadece biz değil, biz de daha fazla para kazanırdık.

Hakkınızda öğrendiklerime göre çok yönlü iyi bir girişimcisiniz. Mezun olmasına rağmen lazer arenası işleten bir şirkette çalışıyordu, bugün bir güvenlik teşkilatınız, konaklama ve dış pazarlarınız var. Bu oldukça büyük bir fark.
Görünüşe göre ben biraz deliymişim, değil mi? (gülümsemek) Ancak dağılım yalnızca görünürdedir. Kendimizi halka açık etkinliklere yani gastraya adamaya başladığımızda bununla ilgili güvenlik eksikliklerini gördüm. Ayrıca ilk benzin istasyonuna yakışan kendi masa barımızı da açtık. Değiştirmediğiniz avuç içi dibine gidin, pazarlara duvarlar üretelim. Her şey bu şekilde toplanır.

Yani çok işiniz var. Onları ele geçirmeyi başardınız mı, yoksa son dakikada mı buldunuz?
Sen köyü terk ettin ve ben Noel’den önce huzura kavuştum. Öyle bir tarifim var ki her sene farklı oluyor. Mesela annemin evinin bahçesindeydik ve bir bahçe lambasını nasıl kırabileceğimi gördüm ve hemen Noel için satın almak için yazdım. Listeyi bu şekilde aldım, yılbaşından önce açıp hızlıca okuyacağım. Abur cubur almak istemiyorum, arkadaşlarımın ve ailemin kullanabileceği pratik kıyafetler istiyorum. Etrafınızdaki insanlar için neyin yararlı olabileceğini fark ettiğinizde bu, yıl boyu sürecek bir iştir.