Kızın omzunda kanla dolu bir şişlik oluştu ve ilk önce bir 3D model onu çıkarmaya yardımcı oldu.

DünyaBot

Member
Plastik cerrah Olga Kokov, muhtemelen en büyük riskin, ameliyat sırasında anomaliyle dolu olan kan miktarının tamamının kaybedilmesi olduğunu söyledi.

Hastanın annesi Aneka Tillov, en çok kızının ameliyattan sonra elini hareket ettirip hareket ettiremeyeceğinden korkuyordu. Ancak hareket, operasyondan önce bir yumruk gibi görünen yumru tarafından sınırlandı.

Çocuk Hastanesi doktorları bu nedenle sadece bir görüntüleme kamerası kullanmaya karar vermediler, aynı zamanda bu vakada öncelikle Brno’daki Teknoloji Üniversitesi’nden meslektaşlarına başvurarak bu kusurun 3D modelini kendileri için yaptılar. Sonuç olarak gerçekle kıyaslandığında bir tikrt vt idi ki o an görülebilsin.

Bir cerrah olarak onun için bir şeylere dokunmayı tercih ediyorum, bu yüzden onlardan yardım istedim. Basılı 3D model daha sonra operasyonun hazırlanmasını mükemmelleştirmeme yardımcı oldu, diye ekledi Kokov.

Belirttiği gibi, kanın altındaki hastalıklı bir damar olan her bir vasküler anomali vakası tamamen benzersizdir.

Hatta model sayesinde geçen sene Norveç’te uyku operasyonundan geçtiler. Küçük hasta işlemden sonra iyileşti ve şu anda neredeyse sağlıklı. Anne, her şeyin ayakkabıda olduğunu ve kızının gün kısıtlaması yaşamadığını söyledi.

Şu anda rehabilitasyona giden anne ve kızı daha sonra düzenli kontrollere gelecekler. Görünüşe göre Verunce, yumrudan sonra omzunda sadece küçük bir yara izi bırakacak.

Aynı 3 boyutlu model yardımı ile yapılan hazırlık işlemi doktorlar tarafından doğumdan önce boyun çevresinde bir şekil bozukluğu gözlemledikleri yenidoğan bebekte de uygulandı. Küçük Adamko artık bir yaşında ve Verunka gibi hiçbir sorunu yok.

Fiziksel engelli hastalarla ilgilenen farklı alanlardan doktorlardan oluşan bir ekiple birlikte hastanede yaklaşık iki buçuk yıl boyunca bir ekip oluşturdular.

Defektler nerede ortaya çıktıklarına ve büyüklüklerine göre hastalarda çeşitli komplikasyonlara neden olurlar. Ekip üyelerinden biri olan doktor Renata Faberov, her şeyden önce, bu nedenle farklı alanlardan doktorların işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Ekipte ayrıca bir pediatrik onkolog, bir girişimsel radyolog, bir plastik cerrah ve bir moleküler biyolog bulunmaktadır.