kendi yarış bisikletini karşılayamıyor ama Thabha ulusal düzeyde altın madalya kazandı | Coimbatore haberleri

DünyaBot

Member

Coimbatore: S için zor bir yolculuk oldu Thabita itibaren Kottaiyur Coimbatore bölgesinde. Kendi yarış bisikletine parası yetmiyor ama bu, 14 yaşındaki çocuğun Nashik’teki ulusal bisiklet şampiyonasında altın madalya kazanmasını engellemedi.
“Ulusal düzeyde yol ve pist yarışlarında yarıştım. Ulusal etkinlikler için SAI’nin bisikletini kullanabilirim. Ama eyalet düzeyinde şampiyona için motosikleti kullanamam. Pist ve yol etkinlikleri için Rs 20 lakh değerinde iki bisiklet almaya gücüm yetmez, ”dedi Thabitha.
Babası ailesinden ayrıldığından beri yoksulluk bedelini ödedi. Thabitha’nın annesi Muscat’ta çocuk bakıcısı olarak çalışıyor ve erkek kardeşi bir motosiklet tamircisi atölyesinde çalışıyor, ancak genç bisikletçinin IX. sınıftan sonra özel bir okulda eğitimine devam etme imkanı yoktu.
Okul ücretlerini karşılayamadığı için 10. sınıfta okuduğu Devlet Yüksek Ortaokuluna gitti.
“IX. sınıfa kadar özel bir lisede okudum. Ailevi durumum özel okulda eğitimime devam etmemi engelledi.
“Böylece Mettupalayam’daki Hükümet Yüksek Ortaokuluna gittim. Özel bir okulda okurken ilçe, eyalet ve ulusal düzeyde bisiklet şampiyonalarında yarıştım.
“Devlet lisesine katıldıktan sonra öğretmenler sadece benim için çevrimiçi dersler almaya başladı. Bisiklet şampiyonama odaklanmama yardımcı oldular,” dedi Thabitha.
Genç, yaklaşık 10 ay önce Thiruvananthapuram’daki Kariavattom’daki LNCPE’de ücretsiz eğitim için seçildi. Yolda yarışmak ve bisiklet sürmek için ücretsiz eğitim aldığı LNCPE binasında kaldı.
“11:00-15:00 saatleri arasında boş zamanım vardı ve bunu çalışmalarım için kullanıyordum… Hocalarımın sayesinde eğitimime devam edebildim ve onlara minnettarım altın madalya kazanabildim. Thabitha, ulusal bisiklet şampiyonasında U-14 ve U-16 kategorilerinde iki gümüş madalya ve bir bronz madalya aldı.
Nashik’te TN adına U-14 kategorisinde altın madalya ve U-16 kategorisinde bronz madalya kazanan yetenekli bisikletçi, kendi bisikletini alabilmeyi umuyor. Thabitha, “Kendi bisikletimi satın alabilmek ve ulusal düzeydeki etkinliklere katılabilmek için bazı sponsorlar bulmayı umuyorum” diye ekledi.