Kendi kendine yardım gruplarına kredi olarak 12.000 cr verildi: bakan | Coimbatore haberleri

DünyaBot

Member
COIMBATORE: Kırsal Kalkınma Bakanı KR Periyakaruppan Cumartesi günü yaptığı açıklamada, eyalet hükümetinin bu yıl şimdiye kadar eyaletteki kendi kendine yardım grubu üyelerine 12.000 Rs kredi verdiğini söyledi.
Kırsal kalkınma departmanı ve panchayat raj tarafından yürütülen çalışmaları görmek için kasabadaydı. Medyaya konuşan bakan, hükümetin amacının bu mali yılda kendi kendine yardım gruplarına 25.000 crore kredi vermek olduğunu söyledi. Geçen mali yılda 20.000 crore hedefine karşı 21.500 crore tutarında kredi sağladıklarını söyledi.
Eyaletteki 233 Samathuvapurams’a (eşitlik köyleri) atıfta bulunarak, bunların 145’inin geçen yıl 190 crore maliyetle yenilendiğini söyledi. 2011’den önce tamamlanan beş Samathuvapuram’ın AIADMK yönetimi sırasında devreye alınmadığını söyledi. “Onları yeniledik ve hak sahiplerine ev tahsis etme sürecindeyiz.”
Periyakaruppan, Elektrik Bakanı ile birlikte V Senthil Balaji, kendi kendine yardım gruplarının ürettiği ürünleri satmak için şehrin havaalanında bir stant açtı. Eşitlik köyündeki tadilat çalışmalarını da incelediler sarkar samakulam86 ev, bir topluluk evi, bir Periyar heykel, bir anganvadi bina, bir karne, yollar ve giriş kemeri 70 lakh maliyetle yenileniyor.
Bakanlar daha sonra Arasur’u ziyaret ettiler ve kendi kendine yardım grubu üyelerine 14,6 bin Rs teslim ettiler.
Akşamın ilerleyen saatlerinde, proje ilerlemesini görüşmek üzere farklı departmanlardan yetkililerle bir araya geldiler. Kırsal Kalkınma Bakanlığı Baş Sekreteri P Amutha; Darez Ahamed, Komiser, Kırsal Kalkınma ve Panchayat Raj; GS Sameeran, bölge koleksiyoncusu; ve Şirket Komiseri Bay Prathap gözden geçirme toplantısına katıldı.