Kardeşler, kavga sırasında aptalları beyzbol sopalarıyla dövdüklerini iddia etti. Kendimizi savunduk diyor

DünyaBot

Member
İddianameye göre Roman ve František Dunk, üç adama beyzbol sopalarını çıkardı, adam da onları önce sözlü, sonra da elleriyle darbelerle kışkırttı. Hem saldırganlar hem de zarar görenler birbirini tanıyordu ve aralarında husumet vardı.

Yaralı taraflar mahkemede Roman Dunk'ı aradıklarını ve ondan bazı anlaşmazlıklara açıklık getirmesini istediklerini itiraf etti. Sokakta onunla karşılaştıktan sonra iki taraf arasında tartışma çıktı ve kurbanlardan biri Dunk'a saldırdı.

“Ona tokat mı attım yoksa yumruk mu attım bilmiyorum. Mahkeme huzurunda yaralılar adına Dušan T., kötü davrandım ama hakaretlere tepki gösterdim.

Arkadaşı Lukáš M. de bir grup eğlence severin alkollüyken kavga çıkardığını doğruladı. “Roman'ın dengesiz olduğunu ve karısına tecavüz etmesi gerektiğini söyleyerek azarladık. Dušan ve ben onu kışkırttık” dedi.

Mahkeme önünde, kışkırtıcı adamların her birinin sekiz ila on bira ve yaklaşık on shot sert alkol içtiğini tahmin etti. Bu yüzden Roman Dunka'nın kendini savunmaya başlamasından sonra ne olduğunu tam olarak hatırlamıyor. Kavga nedeniyle başparmağı ve burnu kırıldı. Dušan, kafasındaki yırtılma nedeniyle sağlık görevlileri tarafından tedavi edildi. Saldırıya uğrayan erkeklerde ayrıca şişlik ve morluklar oluştu.

Dušan T. bunun için bir milyon kron talep ediyor. Yaralanma sonucunda zihinsel durumu önemli ölçüde kötüleşti, sık sık migren ağrısı çekiyor ve tedavi sırasında iyi maaşlı bir işini kaybetti.

Yarasa değil, süpürge sapı

İddianameye göre, Roman Dunka'nın yanı sıra, çatışmaya sadece çatışma sırasında müdahil olan kardeşi František Dunka da üç mağdurun çok sayıda yaralanmasına neden oldu. İfadesinde, Romalı kardeşlerin koştuğunu fark ettiğinde işten döndüğünü ve bir şeyler atıştırmak için markete gittiğini söyledi. František Dunka mahkemede “Kanaması vardı ve adamların ona saldırdığını söyledi” dedi.

Onun anlatımına göre kardeşler kavga mahalline birlikte geri döndüler. Roman Dunka'nın çarpıştığı sokakta bir grubun kendilerine bağırmaya başladığı söyleniyor. “Savaşmak istediler. Vahşi bir durumdu, korkunç bir mela başladı” diye önerdi František Dunka. Ona göre her şey çok hızlı gelişti ve çatışma sırasında mağdura birkaç kez yumruk attı. “Etkileniyordu, sadece kendimizi savunuyorduk” diye ekledi.

Kardeşi Roman ifade vermeyi reddetti.

František Dunka, iddianamede iddia edildiği gibi kendisinin veya erkek kardeşinin beyzbol sopası kullanmış olabileceğini reddetti. Ancak sokakta durduğu söylenen sopayı kullanabileceğini de itiraf etti. Bunu bir süpürge sapı olarak tanımladı. Kendini hararetli bir şekilde savundu: “Kimseye beyzbol sopasıyla vurmadım.”

Garip bir şekilde, František Dunka mahkeme önünde kavgaya katıldığından ve hatta suç mahallinde bulunduğundan pişman oldu. “O sokak normal bir felaket. Düzgün bir insan korktuğu için oradan geçmez” diyerek, kavganın yaşandığı Cejl Caddesi'ndeki hariç tutulan bölgede yaşananları çok yerinde bir şekilde anlattı.

Duruşmaya 18 Mart'ta diğer tanıkların sorgulanmasıyla devam edilecek.