CENNET: Casusluk yaptığından şüphelenilen bir güvercin, Odisha’da bazı balıkçılar tarafından deniz polisine teslim edildi.
Kamera ve mikroçip gibi görünen cihazlarla donatılmış kuş, Odisha’nın Jagatsinghpur semtindeki Paradip sahilinde bir balıkçı teknesinden yakalandı. Bazı balıkçılar, birkaç gün önce trol teknelerinde güvercin buldular.
Polis Rahul PR Müfettişi Jagatsinghpur, “Veterinerlerimiz kuşu inceleyecek. Ayaklarına takılı cihazları incelemek için eyalet adli tıp laboratuvarından yardım isteyeceğiz. Cihazların bir kamera ve bir mikroçip olduğu anlaşılıyor” dedi.
Ayrıca kuşun kanatlarına yerel polisin bilmediği bir dilde bir şeyler karalanmış gibi görünüyor.
SP, “Ne yazdığını öğrenmek için uzmanların yardımı da çağrılacak” dedi.
‘Sarathi’ balıkçı teknesinin bir çalışanı olan Pitambar Behera, güvercini teknede gördüğünü söyledi.
Behera, “Birden kuşun bacaklarına bazı aletler takılmış olduğunu fark ettim. Ayrıca kanatlarında da bir şeyler yazılı olduğunu gördüm. Odia’da olmadığı için anlayamadım.”
Yaklaştığı sırada kuşu yakaladı.
Güvercin, yaklaşık 10 gün önce Konark’ın yaklaşık 35 kilometre açıklarında demirlediği sırada trol teknesinin üzerinde bulundu.
Behera, son birkaç gündür kuşu kırık pirinçle beslediğini söyledi.
(PTI girişi ile)