Bhubaneswar/Cuttack: Cuma günü bir kadın kriket oyuncusu, Cuttack bölgesindeki bir ormanda gizemli bir şekilde bir ağaca asılı halde bulundu.
Polis Rajashree’den şüpheleniyor Swain (26), 2019-20’de 16 kişilik Odisha kıdemli kadınlar bir günlük takımında yer alan ve off-spinner olan intihar etti. Polis, bazı takım arkadaşlarının Swain’in iki gün önce gerçekleşen 2022-23 yerel sezonunun bir günlük kadrosuna katılamaması nedeniyle üzgün olduğunu söylediklerini aktardı.
Polise göre, Odisha Cricket Association (OCA), 23 Aralık – 10 Ocak tarihleri arasında Cuttack’te Swain dahil 39 kadın oyuncunun katıldığı bir seçim kampı düzenlemişti. Bunlardan OCA seçmenleri 25’ini kısa listeye aldı. Polis, son aşamada Swain’in 16 kişilik kadroya giremediğini söyledi. Liste Çarşamba günü OCA tarafından yayınlandı. Ben onun oda arkadaşıydım. Son listede adını bulamayınca üzüldü. Ağladı. Onu teselli ettim. Seçilen Reemalaxmi Ekka, “Çarşamba gününden beri kimseyle görüştürülmedi” dedi.
OCA kadın takımı koçu Pushpanjali Banerjee, Perşembe günü Cuttack’teki Mangalabag polis karakoluna Swain’in ortadan kaybolmasıyla ilgili şikayette bulundu.
Cuma günü polis, motosikletini Gurudijhatia karakolunun sınırının altındaki bir ormanda gördü. “Arama sırasında cesedini scooter’ının yanında bir ağaçta asılı halde bulduk. Cuttack Şehri Polis Komiser Yardımcısı Pinak Mishra, Gurudijhatia polisinin onun ölümünü soruşturduğunu söyledi.
Puri bölgesinde yevmiyeli işçi olan Swain’in ailesi, onun öldürüldüğünü iddia etti. “Kızımız, seçiciler ve koç onu zihinsel olarak taciz ettiği için üzgündü. Seçicilerin zengin ve etkili oyunculara iyilik yaptığını söylemişti. Fakir olduğumuz için seçiciler onu görmezden geldi. Kızımız, OCA’daki yoz seçim uygulamalarını bildiği için öldürülmüş olabilir, “annesi Sanjukta Swain dedim.
Ancak OCA iddiaları yalanladı. “Oyuncu seçim sürecinde herhangi bir usulsüzlük olmadı ve taciz edilmedi. Seçim adil ve şeffaf bir şekilde yapıldı. Gelecek vaad eden bir oyuncuyu kaybettiğimiz için üzgünüz. Swain 25 kişilik kadroya seçildi. Ama maçı kaçırdı. Onlardan daha iyi performans gösterenler seçildi,” dedi OCA CEO’su Subrat Behera. Koç Banerjee de iddiaları yalanladı. “Daha altı ay önce katıldım ve Swain ile daha yeni temasa geçtim. Onu rahatsız etmedim. Şok oldum. onun ölümüyle,” dedi Banerjee.
Polis, Swain’in Odia’da yazdığı ve ölümünden OCA’yı sorumlu tuttuğu iddia edilen bir intihar notuna el koydu. IG (merkezi menzil) Narasingh Bhol, polisin onun ölümünü her açıdan araştırdığını söyledi. Bhol, “Ölüm bir intihar vakası gibi göründüğünde bile, onun öldürülüp öldürülmediğini veya cinsel saldırı kurbanı olup olmadığını belirlemeye çalışıyoruz, ancak ön soruşturmamız ona karşı bu tür bir suça işaret etmedi” dedi.