Kadın kriket oyuncusu ‘intihar etti’, ailesi cinayet iddiasında | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

BHUBANESWAR/CUTTACK: Bir kadın kriket oyuncusu, bir ormanda ağaçta asılı halde bulundu. Kesmek Cuma günü gizemli koşullar altında bölge.
Polis şüpheli Rajashree Swain (26), 2019-20’de 16 kişilik Odisha kıdemli kadınlar bir günlük takımında yer alan ve off-spinner olan intihar etti. Polis, bazı takım arkadaşlarından alıntı yaptığını söyledi Swain kadrosuna iki gün önce alınan 2022-2023 iç saha tek günlük kadrosuna katılamadığı için üzgündü.
Polise göre, Odisha Cricket Association (OCA), 23 Aralık – 10 Ocak tarihleri arasında Cuttack’te Swain dahil 39 kadın oyuncunun katıldığı bir seçim kampı düzenlemişti. Bunlardan OCA seçmenleri 25’ini kısa listeye aldı. Polis, son aşamada Swain’in 16 kişilik kadroya giremediğini söyledi. Liste Çarşamba günü OCA tarafından yayınlandı. “Oda arkadaşıydım. Son listede adını bulamayınca üzüldü. Ağladı. Onu teselli ettim. Çarşamba gününden beri kimseyle görüştürülmedi” dedi. Reemalaxmi Ekkabu seçilir.
OCA kadın takımı koçu Pushpanjali Banerjee, Perşembe günü Cuttack’teki Mangalabag polis karakoluna Swain’in ortadan kaybolmasıyla ilgili şikayette bulundu.
Cuma günü polis, motosikletini Gurudijhatia karakolunun sınırının altındaki bir ormanda gördü. Polis Komiser Yardımcısı (Cuttack Şehri) Pinak Mishra, “Arama sırasında cesedini scooter’ının yanında bir ağaçta asılı halde bulduk. Gurudijhatia Polisi onun ölümünü soruşturuyor” dedi.
Puri bölgesinde yevmiyeli işçi olan Swain’in ailesi, onun öldürüldüğünü iddia etti. “Kızımız, selektörler ve teknik direktör onu zihinsel olarak taciz ettiği için üzgündü. Bana selektörlerin zengin ve etkili oyunculara iyilik yaptığını söylemişti. Biz fakir olduğumuz için selektörler onu görmezden geldi. Kızımız, o geldiğinde öldürülmüş olabilir.” OCA’daki yozlaşmış seçim uygulamalarının farkındaydı,’ diyor annesi Sanjukta Swain dedim.
Ancak OCA iddiaları yalanladı. “Oyuncu seçim sürecinde herhangi bir usulsüzlük olmadı ve taciz edilmedi. Seçim adil ve şeffaf bir şekilde yapıldı. Gelecek vaad eden bir oyuncuyu kaybettiğimiz için üzgünüz. Swain 25 kişilik kadroya seçildi. Ama maçı kaçırdı. Onlardan daha iyi performans gösterenler seçildi,” dedi OCA CEO’su Subrat Behera. Antrenör Banerjee de iddiaları reddetti. Banerjee, “Sadece altı ay önce katıldım ve Swain ile daha yeni temasa geçtim. Onu taciz etmedim. Ölümü beni şok etti,” dedi.
Polis, Swain’in Odia’da yazdığı ve ölümünden OCA’yı sorumlu tuttuğu iddia edilen bir intihar notuna el koydu. IG (merkezi menzil) Narasingh Bhol, polisin onun ölümünü her açıdan araştırdığını söyledi. Bhol, “Ölüm bir intihar vakası gibi göründüğünde bile, onun öldürülüp öldürülmediğini veya cinsel saldırı kurbanı olup olmadığını belirlemeye çalışıyoruz, ancak ön soruşturmamız bu tür suçların ona karşı işlendiğini göstermedi” dedi.