Kadın başarılılar kutlandı | Coimbatore haberleri

DünyaBot

Member

COIMBATORE: Çeşitli kuruluşlar, başarılı kadınları, Uluslararası Kadınlar Günü Çarşamba günü.
Isha Vakfı’nın Toprağı Kurtar Hareketi tarafından düzenlenen ‘Evden Kazanç Mümkün’ başlıklı etkinlikte, sağlıklı, yerli ve geleneksel yiyecekler için mücadele eden ‘Manavasanai’ Menaka, Tamil’de teras bahçesi eğitmeni ve geleneksel tohum toplama üyesi Priya Rajnarayanan Arıcılıktaki başarılarından dolayı ödüller alan Nadu komitesi Josephine Mary ve yerli ineklerden istikrarlı bir gelir elde etme yöntemi sergileyen Yamunadevi, Peru Mutt Papası Arulthiru Marudachal Adikalar tarafından tebrik edildi.
“Penmayai Potruvom”da BJP Başkanı K Annamalai, gençleri bağımlılıktan vazgeçirmekle uğraşan bir doktor olan Sangeetha, Tamil Nadu’nun ilk kadın hafriyat makinesi sürücüsü Angala Easwari, dansçı Mrithula Rai, çocuklar için bir ev koşusu açan Sudha Rajagopal gibi başarılı kadınları tebrik etti. Yoga öğretmeni ‘Şifacı’ Sumathi ve bir okul öğretmeni olan LNP Saradha.
Avinashilingam Ev Bilimi ve Kadınlar için Yüksek Öğrenim Enstitüsü, Coimbatore, Shubhadhra’daki Kaumaram Prashanthi Trust’ın mütevelli heyetini yöneten Deepa Mohanraj’ı, PVR Foods’un kurucusunu, IPS görevlisi ES Uma’yı ve Vision Empower’ın kurucusu Y Vidya’yı onurlandırdı. Enstitü Rektör Yardımcısı V Bharathi Harishankar madalya takdim etti.
Hint Endüstrisi Konfederasyonu (CII) ve Hintli Kadın Ağı (IWN) Tamil Nadu, ‘Ben SHE’yim: Kadınlığı Kutlamak, Başarıyı Kutlamak’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe CII Coimbatore bölgesi Başkanı K Senthil Ganesh, RVS Eğitim Vakfı muhabiri Srividya Ganesh ve Coimbatore Böbrek Merkezi Baş Kadın Doğum Uzmanı ve Jinekolog Karpagam Murali katıldı.
Etkinliğin ardından, farklı kesimlerden ilham veren genç kadınların hayatlarını anlattığı ‘Benim Hikayem: Senin Geleceğin’ konulu söyleşi yapıldı. Panelistler arasında Pavai Infra Geotech’in Ortağı ve COO’su Prasanna Rahini, Rathna Residency İcra Direktörü Saranya Palaniappan, Design Infinity’nin Kurucusu Sangeetha Subash, River Interior Design’ın Kurucusu ve Baş Tasarımcısı Divya Subramanyam ve Profesyonel Hikaye Anlatıcısı Amutha yer aldı.