İtalyanlara şarap, bize votka, bana ise hiçbir şey. Vyškovsky Lotyš iki golün ardından eğlendi

DünyaBot

Member
İlk yarıda Letonyalı temsilci, sol eliyle Isao Fomba'nın sağ direğinin kancalarının arkasından mükemmel bir pas atarak Drnovice Asylum Vyškov'un tribünlerini ilk kez neşelendirdi ve ikinci kez Vyškov'un liderliğini yeniden sağladı. Üst direğin altındaki tüm savunma oyuncularının üzerinden bir kafa vuruşu yaptı ve böylece ikinci Çek Ligi'ndeki gol sayısını ikiye katladı. İkinci ligin en pahalı oyuncusu forma giriyor.

Varnsdorf'u yendikten sonra Zbrojovka ile yaşadığın tökezlemenin ardından tam puan alabildiğin için rahatladın mı?
Çok önemli bir maçtı. Turnuvada altı maçın kaldığını biliyorduk ve tekrar zirveye çıkmakta tereddüt etmememiz gerektiğini biliyorduk. Takım olarak bir araya gelmeyi başardık, soyunma odasında inanılmaz bir enerji hissediyoruz ve her maç daha da gelişiyoruz.

Maçtan sonra, Drnovice stadyumunun bağırsaklarında A takımının soyunma odasından “Krollis yanıyor” sloganı çınladı. Saldırganın rolünü mükemmel bir şekilde yerine getirmesi önemli mi?
O fantastik. Birbirimize bağlıyız, bu yüzden maç sonrası kutlamayla tüm çocukların arkamda durduğunu doğrulamış oldum. Kendimi harika hissediyorum, doğru maç ritmini yeniden yakalıyorum ve maçlarda bu bana geri dönüyor. Şans alıyorum, gerçek bir uyum var, bu yüzden son iki maçta sessiz kalmamı telafi edebilirim.

Sonunda büyük bir şansın daha oldu ve hat-trick yapmak için atak yapıyordun, eksik olan neydi?
Muhtemelen defans oyuncusu şutumu nazikçe eğdi. Bazen oraya düşüyor, bazen düşmüyor ve benim için hala doğrudan terfiye yaklaşmamız çok önemli. Bir, iki veya üç gol atmışsam bu bir detaydır.

Birkaç hafta önce hedefler hakkında düşünmemeniz gerektiğini ve hedeflerin geleceğini söylemiştiniz. Artık ikisi birden geldiğine göre golleri düşünmedin mi?
Zamanı gelmişti. İki maç hiçbir şey olmadı, üzerimdeki baskıyı kaldırmam gerekiyordu. Artık kendimi iyi hissediyorum, takım için oynuyorum ve goller geldi.

Vyškov'un Mavi Karga Spor Grubu'nun sahibi Jeff Luhnow, kendisine göre Vyškov'u birinci sıraya ve elit rekabete sokacak kişinin siz olacağınızı belirtti. Böyle bir desteği takdir ediyor musunuz?
Duymadım ama kulağa hoş geliyor. Çok hoş, onu temiz tutmayı kafama sokamıyorum. Bugün keyif alabiliyorum ama yarın bir sonraki maç için yine mücadele edeceğim.

Şu anda ofansif olarak en iyi anlaştığın kişi kim? Fomba kanatta mükemmel bir performans sergiliyor, sizin altınızda Antonín Svoboda ve Fahad Bayo dönüşümlü olarak yer alıyor.
Varnsdorf'ta Tonda Svoboda ile iki hücum oyuncusundan oluşan bir diziliş denedik. Çok iyi oynadı, Bayo da oyunu canlandırdı ve topa çok hakim oldu. Her ikisi de iyi oynadı. Ve bir de Isaa Fomba var, o bizim Messi'miz, çünkü rakibine top sürme şekli inanılmaz.

Maçlardan sonra gollerinizi nasıl kutluyorsunuz?
Maçlardan sonra futbolu unutup kendi işimi yapıyorum. İtalya'da iki kadeh şarap içebilirlerdi, Letonya'da muhtemelen votka, ama ben sezonda içki içmem, o yüzden hiçbir şey olmayacak.