BHUBANESWAR: Ticari araç sürücülerinin grevi nedeniyle Cuma günü benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu, sebze fiyatları yükselmeye devam etti ve kamyonlar birçok yerde mahsur kaldı. Günün ilerleyen saatlerinde, Sürücüler Ekta Mahamancha sıradan insanları rahatlatacak şekilde üç gün sonra grev çağrısı yaptı.
Sürücülerin çoğu huzursuzluğa katıldığı için birçok benzin istasyonu, tankerlerden gelen yakıt ve dizel tedarikinin olmaması nedeniyle kurudu. Müşterilerin panik satın almaları Perşembe günü zirvedeydi. Normalde şehirde her gün yaklaşık 3,3 lakh litre yakıt satılırken, Perşembe günü bu miktar fırlayarak 8,25 lakh litreye çıktı.
Bir pazarlama uzmanı olan Pritish Behera, “Grevin devam edeceğini ve aracıma yakıt bulmanın sorun olacağını düşündüm. Bu da beni arabamı doldurmaya zorladı. Depoyu doldurmak için uzun bir kuyrukta bekledim” diyor.
Utkal Petrol Bayileri Derneği genel sekreteri Sanjay Kumar Lath, kendi şoförlü tankerlerine sahip benzin istasyonlarının yakıt alabildiğini, ancak diğer acentelerin tankerlerine güvenen benzin istasyonlarının ikmal alamadığını söyledi. cuma gecesi normalleşir. Ancak eyaletteki benzin istasyonlarının normale dönmesi biraz zaman alacak” dedi.
Mal, sebze ve temel ihtiyaç maddelerini taşıyan çok sayıda kamyon çeşitli yerlerde mahsur kalırken, arz ve talep arasındaki uçurum nedeniyle fiyatlar fırladı. İnşaat projeleri için malzeme taşıyan çok sayıda kamyon farklı yerlerde mahsur kaldı.
Odisha Byabasayee Mahasangh Genel Sekreter Sudhakar Panda, grevin çok sayıda kamyonu çeşitli yerlerde mahsur bıraktığını söyledi. “Çok sayıda tır ve diğer ulaşım araçları, sürücüleri ayaklanmaya destek verdiği için hareket edemedi. Çabuk bozulan malları taşıyan tırların varış noktalarına ulaştırılması için hükümetten yardım istemiştik. Bu protesto kesinlikle işimizi ve normal iş akışımızı etkiledi” diye ekledi.
Sürücü ekibinin üyeleri, yaklaşık 100 provokatörün tutuklanmasının ardından Sambalpur’da bir gösteri düzenledi.