Erode: Çarşamba ve Perşembe günleri Erode East’te yüksek profilli kampanyalar yoktu, ancak NTK şefi için Seeman. Yine de, iki büyük siyasi partiden yetkililer, seçime bağlı seçim bölgesindeki her haneyi ziyaret ederek iki gün boyunca her zamankinden daha yoğundu. O evleri terk ettiklerinde, sakinler birkaç bin daha zengindi.
Bir parti seçmen başına 3.000 ₹ vermekle suçlanırken, diğer parti 2.000 ₹ dağıttı. Bazı yerlerde paraya halhal gibi hediyeler de eşlik ederdi.
Meeran Mohideen Nagar’ın bir sakini TOI’ye, bir siyasi partiden üç kişinin Çarşamba sabahı evine gelip parayı verdiğini söyledi. “Üç kişiden biri tanıdığımız bir yerel sakindi. Ailemizde üç oyumuz olduğu için bize 9 bin ₹ verdiler” dedi.
Sakinleri, üç kişiden birinin genellikle yerel bir sakini olduğunu söylüyor. İki yabancı parayı hallederken, sakinlerin kimliklerini doğrular.
Hatta bir eve gitmeden önce o eve ait parayı toplayıp notların üzerine kurşun kalemle kapı numarasını yazıyorlar. Bu, erkeklerin hane başına iki dakikadan fazla meşgul olmamasını sağlamak içindir.
M Vallinarayanan, bir sakini Sampath Nagar, iki siyasi parti mensubunun kendisine nakit vermek için evine geldiğini söyledi. “Ama parayı almayı reddettim ve geri çevirdim” dedi.
Sakinler, parti yetkililerinin telefon numaralarıyla birlikte ayrıntılı bir seçmen veri tabanına sahip olduğunu söyledi.
Bir ev kilitlendiğinde, sakinleri telefonla aradılar ve nerede olduklarını öğrendiler.
53. Koğuş sakini, “Sakinlerden akşam veya ertesi gün stant fişleriyle birlikte belirlenmiş bir yere gelmeleri ve parayı almaları istendi” dedi.
Yerel sakinler, Sampath Nagar, Indra Nagar ve Periyar Nagar gibi varlıklı yerlerde bile birkaç sakinin parayı aldığını söyledi.
Siyasi partiler, Başbakan MK Stalin’in para dağıtımını tamamlamak için birbirleriyle yarışıyor ve AIADMK geçici genel sekreter Edappadi K Palaniswami Cuma günü iki günlük kampanyaları için Erode’ye gitti.
“Aldığımız para dağıtım şikayetleri, tam konumu belirtmeden belirsiz. Uçan filolar bu noktalara koşuyor ancak böyle bir aktivite bulamıyor” dedi.
Bu arada bağımsızlar da nakit dağıtımını engellemek için seçim bürosu önünde eylem düzenledi. Şikayetlerin arka planına karşı polis, uçan filo sayısını altıdan sekize çıkardı.