Hükümet Girişimi Dünyaya Nitelikli İnsan Gücü Sağlayacak | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member
Bhubaneswar: De eyalet hükümeti iki bölge ofisi açtı Dünya Beceri Merkezi (WSC) güneyde ve batıda Odişa gençlerde becerilerin geliştirilmesi için. Merkezler, eyalet endüstriyel eğitim enstitülerinde (ITI’ler) ve teknik kolejlerde vasıflı insan gücü yaratılmasına yardımcı olacak.
Beceri Geliştirme ve Teknik Eğitim Bölüm Sekreteri Hemant Sharma TOI’ye Odisha’nın güneyindeki ve batısındaki iki şubenin şehirdeki WSC’nin alt merkezleri olarak faaliyet göstereceğini söyledi. “Bu iki alt merkez, iki bölgenin ITI’lerini ve teknik enstitülerini destekleyecek ve kurumların öğrencilerin ve öğretmenlerin becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır. Sharma, iki tesis, ana DGK merkezinin yükünü üstlenecek ve dünyanın herhangi bir yerinde çalışabilecek ve rekabet edebilecek vasıflı insan gücü yaratacak” dedi.
Önde gelen bir ileri beceri eğitim kurumu olan WSC, geçen yıl eyalet hükümeti tarafından kuruldu. Teknik ve hizmet sektörlerinde sekiz meslekte ileri düzey beceri eğitimi sağlayacak. Resmi kaynaklar, WSC’nin ITI’lerden ve teknik okullardan en iyi yetenekleri işe almayı ve onları gelişmekte olan alanlarda küresel olarak istihdam edilebilir olmaları için eğitmeyi planladığını söyledi. TNN
Bhubaneswar: Eyalet hükümeti, gençlik becerilerinin geliştirilmesi için güney ve batı Odisha’da Dünya Beceri Merkezi’nin (WSC) iki bölgesel şubesini açıyor. Merkezler, eyalet endüstriyel eğitim enstitülerinde (ITI’ler) ve teknik kolejlerde vasıflı insan gücü yaratılmasına yardımcı olacak.
Beceri Geliştirme ve Teknik Eğitim Departmanı sekreteri Hemant Sharma, TOI’ye Odisha’nın güneyindeki ve batısındaki iki şubenin şehirdeki WSC’nin alt merkezleri olarak faaliyet göstereceğini söyledi. “Bu iki alt merkez, iki bölgenin ITI’lerini ve teknik enstitülerini destekleyecek ve kurumların öğrencilerin ve öğretmenlerin becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır. Sharma, iki tesis, ana DGK merkezinin yükünü üstlenecek ve dünyanın herhangi bir yerinde çalışabilecek ve rekabet edebilecek vasıflı insan gücü yaratacak” dedi.
Önde gelen bir ileri beceri eğitim kurumu olan WSC, geçen yıl eyalet hükümeti tarafından kuruldu. Teknik ve hizmet sektörlerinde sekiz meslekte ileri düzey beceri eğitimi sağlayacak. Resmi kaynaklar, WSC’nin ITI’lerden ve teknik okullardan en iyi yetenekleri işe almayı ve onları gelişmekte olan alanlarda küresel olarak istihdam edilebilir olmaları için eğitmeyi planladığını söyledi. TNN