Hollanda, Pieters şampiyonlarının ırkçılığa karşı mücadelesine tükürdü | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

Bhubaneswar: Çocukken Hollanda saldırgan Terrance Pieters ırkçılığın acı gerçeklerinden habersizdi. Çeşitliliği ve modern mimarisiyle tanınan, Amsterdam’ın 20 km doğusundaki Almere şehrinde büyüyen Terrance’ın ten rengi hiçbir zaman sorun olmadı.
Annesi Surinamlı, babası Endonezyalı olan Pieters, gençlik yıllarında köklü ırkçılıkla uğraşmak zorunda kaldı. Ancak aşırı korumacı annesi yüzünden halının altına süpürüldü veya büyük ölçüde göz ardı edildi.
Afro-Amerikan vahşice öldürülene kadar değil George Floyd Minneapolis’teki bir polis memuru tarafından 2020’de uluslararası bir habere göre Pieters, odadaki file hitap etme ihtiyacı hissetti.
O zamandan beri ırk ayrımcılığına karşı bir haçlı oldu.
Ablasının izinden giden ve hokeye başlayan Pieters, normal bir çocukluk geçirdiğini hatırladı. “Çocukken ırkçılıkla karşılaşmadım çünkü Almere çok kültürlü ve çeşitliydi. Asla diğerlerinden biri olmadığım hissine kapılmadım. Kulüpte çalışan ve oynayan başka beyaz olmayan insanlar da vardı, bu yüzden kendimi hiç tuhaf hissetmedim.
Irkçılıkla ilk karşılaşmasından bahseden 26 yaşındaki oyuncu, “Bunu ancak ekibimle Hollanda’daki diğer kulüpleri gezmeye başladıktan sonra deneyimlemeye başladım. Rakiplerin çoğu yerliydi ve ten renklerinde garip bir şey yoktu. Sonra ırkçılığı fark ettim ve yaşadım. Bazı korkunç dikenler ve ilahiler vardı. Bu kelimeleri hecelememeyi tercih ederdim ama korkunçtu.
Ancak genç forvet, antrenmandan eve gelmenin aşağılayıcı bir deneyim olacağı bir dönemi hatırladı.
“Kulübe giderken kullandığım bir scooter’ım vardı. Eğitimden dönerken polis tarafından durdurulup arandığım durumlar oldu. Hokey sopam olduğu için kötü bir şeyler çevirdiğimi düşündüler. Hokeyde Hollanda’yı temsil eden ender siyahi bir oyuncu olan Pieters, benim bir hokey oyuncusu olduğum algısı bazı insanlara garip geldi” diyor.
Pieters’ın aranmasının diğer bir nedeni de hokeyin Hollanda’da zengin bir spor olarak görülmesiydi. “Bazen insanlar renkli insanları zenginlikle ilişkilendirmezler. İnsanlara hokey oyuncusu olduğumu söylesem şaşırırlardı.”
Pieters’ı en çok rahatsız eden şey, bunun ülkesinin gerçek bir yansıması olmadığını hissetmesiydi. “Bu konuda çok üzgünüm çünkü hokeyin Hollanda’daki çok kültürlü toplumu yansıtmasını istiyorum. Değişiyor ama yavaş yavaş” dedi.
Pieters, yaşla birlikte ayrımcılık hakkında konuşmayı öğrendiğini söyledi. “Gençken, o anlarla başa çıkmakta zorlandım. Yaşlandıkça, kelimelerin veya ilahilerin ne anlama geldiğini biliyordum ve bunlar kabul edilemezdi.”
Toplumsal kötülüklere karşı seslerini duyurmak da dikenleri ve sloganları ortadan kaldırmış ve çevresindekileri kullandıkları dile karşı duyarlı hale getirmiştir. “Son zamanlarda herhangi bir ırkçılık yaşamadım. Konuştuktan sonra çevremdeki birçok insan renkli insanlara dokunabilecek kelimelerin farkına vardı. Çoğu kasıtsızdı ama insanlar ne söylenmemesi gerektiğini biliyor” dedi.