Hodonna’dan Nonmu Hldai duvar resimlerinin davetkar olduğunu fark etti ve hayvanat bahçesini de dekore etti.

DünyaBot

Member
Aynı zamanda Hodonn ve çevresindeki insanlar Petr Pikryl’in çalışmaları için neredeyse her köşedeydi. Tren istasyonundaki alt geçitte, şehir kütüphanesinde, kaptan köşkünde, kolej yemekhanesinde, hastanede, diğer pavyonlarda ve çocuk evinin duvarlarında.

Çalışmaları, çeşitli kamusal alanlardaki, üzerinde yalnızca egzotik hayvan türlerini değil aynı zamanda bitkileri de tasvir ettiği, birçok renkte geniş formatlı duvar resimleriyle öne çıkıyor.

babası onu çocukken eline aldı, ardından ergenlik çağında Hodonn Hayvanat Bahçesi ile işbirliği yapmaya başladı. En karanlık tablomu on üç yaşımda yaptım. Beşinci pavyonu tavan dahil boyadım ve bunu yapmak için iki ay harcadım, yani tüm yaz tatili boyunca, bu yıl Hodonn Hayvanat Bahçesi’ndeki maymun pavyonunun girişini boyayan 30 yaşındaki Hodonn yerlisini hatırlıyorum.

Yüzeye boyamayın

Sekiz yaşından itibaren Pikryl, yerel depodaki bir sanat kulübüne katıldı ve burada tempera ile resim yaptı, daha sonra yağlı boyaya başladı. Haftalık öğretmenim bisiklette çizdiğim resmi gördü ve ZU’ya gönderdi. Sonra beni oraya içkisiz götürdüler, tutuklandıklarıma dair bir anım vardı.

Çocukken kağıt ve tuvalden çok daha geniş alana ilgi duymaya başladı. Neden, şarkıyı hatırlamıyorsun. Belki de avcının yayılabileceği daha fazla alan olduğundan Pikryl’e izin veriliyor.

Tdenk 5plus2

Her kuş özgür

bölgelerdeki ilginç insanlar, olaylar ve olaylarla ilgili olan.

Akıl hocası, 2011’de ölen multimilyon yıllık bir akademisyen olan Frantiek Cundrla’ydı. O sırada, genç koruyucuya sadece motivasyon değil, aynı zamanda değerli tavsiyeler de verdi. Örneğin, bana renkleri doğru şekilde nasıl karıştıracağımı veya kesme tekniklerini nasıl kullanacağımı öğretti, ancak onun tavsiyesinden ne çıkaracağımı bana bıraktı, diye yazıyor sanatçı.

Büyük ölçekli duvarların boyanması belirli miktarda hazırlık ve diğer malzemeleri gerektirir. Duvarı iki kişilik döşeyeceğim, nerede bir şey istediğimi düşüneceğim. Yani şöyle bir çizim yapacağım ve sonra onu büyük bir boyama kitabı gibi renklendireceğim, küçük çizimlerin yapılma sürecini anlatıyor. Boyanın kuruması için duvara en az iki temel renk uygulanması gerekir. Ben onu süslü renklerle boyarım, sen ise Primalex veya Balakryl vb. ile boyarım.

Peki sadece davet edildiğin için mi? Pikryl’e göre bu günlük bir sebep.

Benim için resim yapmak eğlenceli değil. Seninle pek işim yok. Ama en aptal hayvana sahip değilim, ne zaman kendime ait bir şey olsa, yorumunu yapıyor.

Resimlerinde davetiye ve bitki motiflerinin yanı sıra tarihi eser sahneleri de karşımıza çıkıyor.

Sent’teki inşaat altın rengindeydi

Pikryl yalnızca iki tane resim yaptığını düşünüyordu. Ruh halime veya ne kadar istediğime bağlı. Ve ayrıca kötü, şu anki saat kaç mm? Bu sadece son, K.Hayatı boyunca kaç tane geniş formatlı resim yaptığını bilmiyor ama bunun nispeten yüksek bir sayı olacağını düşünüyor.

En son başarıları arasında, Greenpeace’in ülke çapındaki yarışmasına beş katılım vardı; bu sayede resimleri bu organizasyonun Prag ofisini süsledi. Çalışmalarından dolayı, şehri ve bisikleti temsil etmesi nedeniyle Hodonna belediye başkanı tarafından iki kez tanındı.

En büyük başarım olarak Prag’daki Çek Cumhuriyeti Sentinin en büyük binasını düşünüyorum. Bunu altın tüyüm olarak görüyorum, yorumunu yapıyor. Resimleriyle, diğer şeylerin yanı sıra partiyi ve aziz-kutsal-bakanlık çarkını süsledi, böylece örneğin Slovakya’daki Holi’yi boyadı. Brno, Mikulov ve Kyjov ve Strnice’de sergilendi. Yakın gelecekte Almanlar, Pikryl’in resimlerini 1 Ocak Pazar gününe kadar Hodonn Hayvanat Bahçesi’nde görebilecekler.

Tam olarak büyük ölçekli resimler yapmıyor ama bunların yanı sıra sipariş üzerine resim çalışmaları da yapıyor. Hlad olmayan biri olarak çalışan Pikryl, resimlerin yanı sıra talebin artık ağırlıklı olarak evcil hayvan resimlerine yönelik olduğunu ve çocuk odalarının duvarlarında kurgusal karakterlerin motiflerinin yer aldığı tabloların da popüler olduğunu belirtti.