Hodonín'deki okullarda, zorbalık nedeniyle denetim yanıyor, işkenceciler sorumlu olacak

DünyaBot

Member
Idnes.cz'ye göre, Hodonín'deki beş ilkokuldaki müfettişler başkanlık edecek. Merkez Okul Müfettiş Yardımcısı Karel Kovář, “Gelecek hafta soruşturmayı bekliyoruz.” Dedi.

Okul kompleksi dışındaki akranları tarafından işkence edilen kız, Vančurova Caddesi'ndeki bir ilkokula gitti. “Okulun prosedürünü zorbalığın önlenmesi açısından incelemeliyiz, ister böyle bir şeyin normal davranışın sınırları arasında aştığı konusunda bazı bilgiler olsun,”, ” Saldırılan kızın sosyal ağ annesinde yayınlanan görüntüler nedeniyle dikkat.

Çoğu saldırgan, şimdiye kadarki bulgulara göre, Vančurov'daki dışında okullardan başka okullara gidiyor, bu yüzden inceleme de bu eğitim tesislerine odaklanacak.

Dava, şimdiye kadar otuzdan fazla sorgulama yapan polis tarafından da ele alınmaktadır. İhlali beş şüpheli savunucuların hükümlerini bekliyor. Polis sözcüsü Pavel Šváb, “Bu, beş kişinin eylemlerinden sorumlu olacağı anlamına geliyor.” Dedi.

Avukatların atanması genellikle halkın kovuşturmasının zaten kovuşturulduğu bir aşamada meydana gelir. Ancak, beşi beşe karşı suçlanacaksa, hamamböceği yorum yapmadı. Şüphelilerin kimin çocuk olduğuna ve kaç yaşın altında, cezai sorumluluk olmadan yakın olmadığına da yakın değildi.

Anne kızıyla birlikte hareket etmeyi planlıyor

Daha önce, polis olayın tüm aktörlerinin kız olduğunu bildirdi. Şantaj suçları, holiganizm ve bedensel zarar verme girişiminden şüpheleniyorlar.

Juvenonların ceza oranı yetişkinlerden yarıya yarıya kadar. Hodonín zorbalığının aktif katılımcısı mahkeme haline gelirse, muhtemelen askıya alınmış bir ceza veya eğitim önlemleriyle karşılaşırlar. Bu, on beş yaşın altındaki çocuklar için de geçerli olabilir ve doğrudan bir ceza yoktur.

Saldırılan kızın annesi Idnes.cz editörüne, olay nedeniyle kızıyla Hodonín'den taşınmayı planladığını söyledi. Daha önce kızının birkaç yıldır zorbalıkla karşı karşıya olduğunu ve Andrej Pavlík'in Vančurova Caddesi'ndeki okulunun müdürünü sorunu çözmediğini söyledi. Bu suçlamayı reddetti.

Okullar ayrıca, öğrencilerinden birinin sınıf arkadaşlarını öldürmeyi planladığı yeni bir dava ile de ilgileniyorlardı. Bu eylem önlendi.

Bu etkinlikler için Hodonín, bu Pazartesi Mikuláš Bek (Stan) Eğitim Bakanı'nı ziyaret etti ve diğer şeylerin yanı sıra, yönetmen Pavlíků'nin istifası için çağrı yapmanın makul olmadığını söyledi.