Hakim olmak istiyoruz. Zbrojovka'nın antrenörü Řezníček'in rolü ve gelecek vaat eden Švancar hakkında

DünyaBot

Member
“Başlangıçta sadece kazanacağımızı garanti etmek mümkün değil. Bunu böyle ilan eden tüm antrenörler yandı. Üç tavşanı aynı anda kovalamak gerçekten kolay değil ve sonbaharda bu konuda ne kadar başarılı olacağımızı değerlendireceğiz” dedi Hynek, ikinci büyük yarışmanın başlamasından önce. Bu hafta sonu başlayacak ve Zbrojovka, Pazartesi günü Jihlava'da televizyonda yayınlanan play-off maçıyla yarışacak.

Dokuz gol yediğiniz son iki hazırlık maçı sizi korkuttu mu?
Benim zevkime göre yenilen çok fazla gol vardı. Ancak Luďek Pernici de dahil olmak üzere çok deneyimli oyuncular tarafından yapılan ve dikkatsizlikten kaynaklanan hatalardan kaynaklanan durumlardan para kazandık. Bundan bir bilim çıkarmayacağım. Oyuncular daha fazla odaklanmaya başladığında böyle bir hata olmayacak. Değişim sürecindeyiz, yeni oyun sistemi her zaman oyuncuların yeni pozisyonlara uyum sağlamasını gerektiriyor ve konsantre olabilecek kadar tecrübeli futbolcularımız var. Rakiplerimizin bizi hazırlıksız yakalayacak kadar çok fırsat yaratması başımıza gelmedi.

Peki üç stoperli sisteme geçişe inanıyor musunuz?
Hedeflere ulaşamayacağımızı söylemiyorum, bu değişim süreciyle birlikte gelir, ancak ilerleme kaydediyoruz. Antrenmanlarda daha güçlü olduğumuz, iyi uyum sağladığımız ortaya çıktı. Oyunu basitleştireceğiz ve sorun olmayacak. Komple kadromuzla iyi futbol oynayabilecek kapasiteye sahibiz.

Kadronun kompozisyonu beklentilerinize uygun mu?
Şu anda istediğimiz kadar etkili olabilecek oyuncularımız olduğunu düşünüyorum. Elbette yeni pozisyonlarına alışmaları gerekiyor, bazıları daha uzun sürecek. Bireysel gönderi alternatiflerimiz mevcut, dolayısıyla birini özlesek bile istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz.

Zaten oldukça büyük hedefler olan, hem masanın ön sıralarında yer almayı hem de genç öğrencilere alan yaratmayı hedeflediğiniz, sezon öncesinde oyun tarzına önemli bir müdahale yapıp yapmayacağınızı düşündünüz mü?
Bu, onu zamanla nasıl anladığınıza bağlıdır. Eğitimde ne yapacağımızı ve hangi egzersizleri kullanacağımızı biliyoruz ve Zbrojovka personeli fikirlerimizi hayata geçirebilecek kadar deneyimli. Her gün oyuncularla konuşuyorum ve ilerlemeyi kendileri algılıyorlar. Yazın hemen seçtiğimiz tarza geçmeseydik, sonbaharda onu farklı bir şekilde paketleyip, kış tatili için değişimin zamanlamasını seçerdik, böylece bunun için daha fazla zamanımız olmasına rağmen, ayrıca bir şekilde bunun üstesinden gelmemiz gerekiyor. Başarılı olmak ve geleceğe hazırlanmak istiyorsak doğru seçimi yapmışızdır ve bunu farklı düşünmeli miydik diye hiçbir sorum yok.

Alijagič'ten Žilina'ya mı?

Diğer kulüplerle ilgilenen Brno Zbrojovka oyuncuları arasında Denis Alijagič ayrılmaya en yakın oyuncu. iDNES.cz'den alınan bilgiye göre Žilina'ya gidiyor. Öte yandan Brno kulübünün, perşembe günü Olomouc'a giden tecrübeli Martin Pospíšil'in etrafındaki durumu araştırdığı bildiriliyor.

Sahanın yenilenmesi nedeniyle ağustos ayının başındaki dördüncü tura kadar kendi evinde oynamayacaksın, o zamana kadar da deplasmanda oynayacaksın. Bu bir komplikasyon mu?
Kendi sahamızda ve deplasmanda futbolumuza hakim olmayı hedefliyoruz. Geçen sezon Slovakya'da Trnava'nın da deplasmanda üç kez oynadığını gördüm ve o dönemde kendi evinde üç maçlık bir seriyi kazanmak için baskı yapmanın daha zor olabileceğinden bahsediliyordu. Bilmiyorum, henüz yaşamadım, yargılayamam.

O halde Zbrojovka'nın sonraki üç turu hakkında konuşalım.
Kendi oyunumuzu oynamak, kendi oyun tarzımızı rakibe empoze etmek istiyorsak, bize karşı kolay vakit geçirmesinler, bunun dışarıda oynanmasının hiçbir önemi yok. Evde, taraftarların arkanızda olması ve kendi ortamınızda olması tabii ki daha iyi ama dışarıda oynama konusunda da bir sıkıntım yok.

Kişisel olarak Zbrojovka'nın yeni yüzünü oluşturmanın ve terfi için oynamanın birleştirilebileceğine inanıyor musunuz?
Başarılı olmak ve iddialı şeyler üzerinde çalışmak için yeterli zamana sahip olmak için sonuçlara kesinlikle ihtiyaç vardır. Daha sonra her şey onlardan yansır. Sonbaharda her şey bize bir bütün olarak nasıl olacağımızı, oyuncuların nasıl tepki vereceğini gösterecek. Başarılı olmak için kurulmuş bir ekibimiz var. Zbrojovka'nın geçen yıl harika bir sonbahar geçirdiğini ve ilkbaharda her şeyin ters gittiğini biliyorsunuz, bu nedenle ikinci ligde bir şeyler tahmin etmek zor. Genç oyuncularla oynayabiliyorum, sonuçta Brno'da şans bulmamın nedenlerinden biri de bu ve bundan korkmuyorum. Ben peşinden gideceğim. Yeterli alan verildiğinde pek çok genç bunu yapabilir. Bir ekip oluşturmanın daha fazla faktörü ve yolu var. Kadronuzda yalnızca daha yaşlı oyuncuları istiflerseniz yalnızca kazanacağınız hiçbir yerde yazmıyor.

Antrenmanlarda üç golün yazarı olan 17 yaşındaki Daniel Švancara, ikinci lig takımında yer aldı mı?
Pohořelice'deki ilk maçında iki gol atarak son derece üretken oldu. Daha sonra, içgörü ve karakter göstererek Foster Gyamfi'nin özverili bir şekilde kurduğu bir gol daha attı. Švanci pek çok iyi şey yapıyor, bazıları ise baskı altında daha kötü şeyler yapıyor. Gol attı, bu bir forvet için harika bir şey. Daniel Polák da bizim için iyi durumda. Genç adamların üzerine ne kadar çok şey yığarsak, bunun onlar için o kadar zorlu olacağını bilmek önemlidir. Şampiyonluk maçına kadar bununla nasıl başa çıkabileceğini bize gösterecek.

Zbrojovka Brno'dan Jakub Řezníček (kırmızı) Líšní ile derbide gol attı.

Zbrojovka'nın geçen yılın başarısız kadrosunu sezon başlamadan önce nasıl güçlendirdiğinden memnun musunuz?
Herkesin Zbrojovka'dan beklediği hırs, güçlü ve iyi koordine edilmiş bir kadro gerektiriyor. Başka birinin ayrılıp ayrılmayacağı henüz bilinmiyor (transfer Denis Alijagič'ten hemen önce, ayrılış Wale Musa Alli tarafından gerçekleştirilir)ve eğer öyleyse, kesinlikle güçlendireceğiz. Şahsen iki ya da üç oyuncunun bize yardımcı olmak için geleceğini hayal edebiliyorum. Ayrıca stoper Lukáš Endl'in yakın zamanda Karviná'ya gitmesine de cevap vermemiz gerekiyor, doldurulması gereken bir boşluk da vardı. Artık kadromuzda ihtiyacımız olan oyuncular var ve bunun yeterli olup olmadığını sonbahar gösterecek.

Forvet Jakub Řezníček kalacak mı?
Böyle. Küçük bir sağlık sorunu var ama Pazartesi günkü Jihlava ile düelloya katılacak. Bazı maçlara üstte başlayacak, maçlar sırasında diğerlerine atlayacak. Soru şu ki, tüm maçı nasıl idare edecekti? Ayrıca potansiyelini geliştirmek istediğimiz havalı genç oyunculardan biri olan Carl Matekovič'in de ihbarı var.