Güney Moravya bölgesinde daha uygun fiyatlı eski evler ortaya çıkıyor. Ancak fiyatlar yeniden yükselecek

DünyaBot

Member
Eski aile evleri Moravya'nın başka yerlerinde makul fiyatlarla mevcuttur. Yüzden fazla emlak acentesi ile işbirliği yapan FrMakli.cz şirketinin analizinin gösterdiği gibi, 150 metrekarelik böyle bir mülk artık Brno'da geçen yıla göre yaklaşık 260 bin kron daha ucuza kiralanabiliyor, yani on bir milyon için.

Bunun nedeni ise bunların büyük çoğunluğunun yeniden inşa edilecek konutlar olması, bu da fiyatların, inşaat malzemelerinin bulunabilirliğinin ve şirketlerin kapasitesinin çok fazla harcanmasını gerektiriyor. RK Multicont realite vykovsk'un sahibi Karel Rozsypal, işleri ilk kez bu şekilde bir araya getirdiğinizde rüya gibi bir satış akışına sahip olacağınızı söylüyor.

Bu nedenle aynı isimli emlak ofisinden Soa Kloser Mankov, Beclavsko, Hodonnsko ve Brno'ya odaklanarak, Yeni Yıl'dan sonra eski tarihe ait neredeyse tüm siparişlerin tükendiğinden bahsediyor. Letit inşaatlar, özellikle yatırımsız konut statüsünde olanlar tüm bölgelerde ucuzladı. Satın alan müşterilerin, düşen ipotek oranlarıyla el ele giden artan emlak fiyatlarına ilişkin paniğe ikna olduğunu belirten Mankov, gidişatın kademeli büyüme yönüne döndüğüne dikkat çekiyor.

Gerçek için iki tarih vardır. Bir ay önce eski bir evin metrekare başına indirim oranı yüzde 7 iken, bu oran 7.400 kron iken, bugün sadece yüzde 2, yani yaklaşık 1.700 kron. Yani trend özellikle yavaş. Ancak FrMakli.cz yöneticisi Lumr Kunz'a göre piyasa şu anda alıcıların lehine. Böylece talep azalıyor, dolayısıyla insanlar seçim yapmak zorunda kalıyor. Baskı altında değiller ve daha iyi bir fiyat vb. için pazarlık yapma olanağı var.

Ancak yıl içinde durum değişmedi. Faizlerin düşmesiyle birlikte ipotek miktarı ve dolayısıyla satın alma artacak. Bu durumda, müzakere edilen sözleşmelerin hacmi geçen yılın en yüksek seviyesidir ve pl. Kunz, gayrimenkul satışını daha iyi bir zamana erteleyenler için bu yıl uygun bir takımyıldızı olacağını öngördü.

yıllarda ortalama oran yüzde 5,5'e kadar çıkmaktadır. Bu, bazı alıcılar için bir engel oluştursa da sonuçta düşüş eğilimi görülüyor. Gepard Finance yönetim kurulu başkan yardımcısı David Eim, yıl içinde bu yüzdelerin tamamen normal ve standart olarak algılamayı öğrenmemiz gereken seviyeye düşeceğini varsayıyorum.

73 bin kron

Brno'daki eski bir evin ortalama metrekaresi.

Yaşlılar için rejim değişmek üzere. Brno'dakiler yüzde yedi arttı. 80 metrelik tip yaklaşık 7,8 milyon kron fiyatla, yani geçen yılın su ayları dahil 574 bin kronla satılacak.

Yeni binalarda normale dönüş daha yavaş oluyor ve burada da emlak piyasası iyi değil. Talebi kaçırmayın. Mankov, Kovid'den sonra değil ama yaz yılı bittikten sonra bu segmentte de atılımlar olacağını düşünüyor.

Brno'da ilk çeyrekte iki katlı bir daire, özellikle Brno'da 246 adet satıldı.

En azından bahçe bir depo

Ağırlıklı olarak Brno ve Znojmo'ya odaklanan Makl Frantiek Novotn, arz ve talepteki değişikliklerin farkında. Brno'daki yüksek daire fiyatları ve artan ipotek oranları, alıcıların bölgedeki en eski şehre iyi erişime sahip mahallelere taşınmasına yol açtı, l.

Güney Moravyalı grup JRS Real'den So Ji mach, insanların Brno'da gayrimenkul satıp daha küçük kasaba ve köylere, tercihen mağaza ve fabrikaların bulunduğu ana yolların yakınına taşınması trendini takip ediyor.

Müşteriler azaldı ama tura giderlerse çoğunlukla alıcı oluyorlar. Ben bahçe istiyorum, hem covid hem de artan trafik ve yabancıların etkisiyle. Satılık en iyi mülklerin bahçeli evler ve inşaat yapılabilen arsalar olduğunu gözlemliyor.

Bazıları nakit olarak ödeme yapar, bazıları ise boşanma veya miras sonrası diğer gayrimenkullerin, mülklerin satışı nedeniyle.

Multicont realitesinden Rozsypal'a göre bahçeli vt evler de kiralanabiliyor. Cevap fiyattır ve genellikle müşterilerin kabul ettiği koşullar sürprizdir. Onları dinlenme tesislerine davet ediyorum. Ancak orada tüm yıl boyunca kulübelerde yaşayamayacağını öğrenince biraz hayal kırıklığına uğradı.

İnsanlar panel daireleri de soruyor. Bunlarda kabaca yüzde on, on beş civarında bir fiyat düzeltmesi oldu ama bunlar azalmıyor. Arsanın değerini koruyorum ama gerçek satışlar düşük. Brno'da aynı adı taşıyan emlak hizmetleri müdürü David Raus, bu yıl da aile evlerinde önemli bir canlanma yaşandığını ve inşaatların başlatıldığını söyledi.