Güney Moravian Yardımcısı Crhy Danihelková'nın ortağı yeni görevi değiştirdi

DünyaBot

Member
Yaklaşık bir ay boyunca, yönetmen olmadan, bir şemsiye kuruluşu olarak, diğerlerinin yanı sıra, bölgesel hastaneler için ortak alımları ele almak için bölgesel şirket South Moravian Health. Bu kurum, Martin Pavlík'in ani işten çıkarılmasından sonra hala yeni patronu bekliyor, ancak Bölge Konseyi de halef Vladimíra Danihelková'nın (ODS) seçilmesi teklifine başvurdu.

Bölgesel muhalefet meclis üyesi Milan Vojta'nın (evet) kararını, başka bir deyişle “siyasi gazete” olduğu, “Vali seçimlerden sonra sağlık hizmetlerinin sorumluluğunu üstlendi ve sağlık hizmetlerini iyileştirmek istemediği, ancak bir şeylerle tanışmak istemediği açıktır.” Bugün, meslektaşları ile vali valisi meclis üyelerinin toplantısındaydı.

Meclis üyeleri toplantılarında Danihelková'nın atanması teklifini onaylamamış olsa da, daha geçici bir konudur. Koalisyon ortakları arasında anlaşmazlıklar olmayacaktı, ancak çıkar çatışması için Güney Moravian sağlığına geleceklerdi – bu, kendilerine karşı yasaların yasası olan iki kurumun başkanlarına oturacaktı.

Patronun Blansko'daki pozisyonu pes etmeyecek

CRH'nin ortağı, doğrudan şehir tarafından kurulan ve işletilen Blansko Hastanesi başının başından vazgeçmek istemiyor. Güney Moravian meclis üyelerinin Danihelková'nın seçmek istediği yazıda, bölgesel tıbbi tesislerle, başka bir deyişle rekabetle ilgilenecekti. “Blansko'da kalıyorum, buradan başlayarak çok iş ve yatırımım var,” dedi Danihelková 16 yıl sonra belediye tıbbi tesisinden ayrılmayı reddetti.

Bununla birlikte, aynı zamanda, Güney Moravian Health yönetim kurulunda oturma fırsatı vermez. Gerçekten de, son zamanlarda bu kurumun denetim kurulunda Brno Roman Kraus Üniversitesi Hastanesi'nin ölen senatör ve eski -masha'sını değiştirdi. Şimdi tanıtabilirdi.

İki için fonksiyon dağılımı

Peki sorunu yasayla nasıl çözebilirim? Anladılar. Yönetim Kurulu üyelerinin işlevi yönetimden ayrılır, başka bir deyişle bir sandalye ikiye ayrılır. Martin Pavlík, Yönetim Kurulu Başkanı ve Güney Moravian Sağlığı Direktörü iken, Danihelková sadece ilk işleve sahip olacak ve başka biri yönetmen olacaktı.

Koalisyon temsilcileri çoğunlukla onayladı, bu bölüme izin verecek ve yasaya uyacak olan bölgesel toplumun tüzüğünün değişmesi, muhalefetin uzun bir eleştirisinden sonra bugünkü toplantıda.

“Siyasi bir elle olacağı kafasına dayanıyor. Aynı şekilde, birisi ortağı, bölgesel yardımcısı Jiří Crhu'dan bahsettiğinde onu komik buluyor.

Güney Moravian Valisi Jan Grolich (KDU -čSL) de tüzüklerin her iki işlevi sürdürmek için seçilen ustalara göre uyarlandığını da belirtti. Ancak Pavlík'te, geçmişte meclis üyeleri, bölgesel kuruma geçerken Znojmo'daki hastanenin başının başını terk etmesini istedi.

Daha pahalı yönetim mi? Bu valiye göre karşılaştırılamaz

Daha fazla insan arasında pozisyonların bölünmesinin ücretleri ve ödülleri için para miktarını artıracağı varsayılabilir. Ne kadar, şu anda net değil. Vali, “Yönetici yönetimini farklı ve özellikle ekibi karşılamak istiyoruz. Bu nedenle, değişimden sonra maliyetleri karşılaştırmak mümkün değil, çünkü yürütme yönetimindeki insanlar daha fazla eklenecek, böylece Güney Moravian sağlığı tüm görevlerini yerine getirmeye başlayacak.” Dedi.

Grolich'e göre yetersiz faaliyet eleştirisiydi. Vali, “Bölgenin şirket yönetiminden stratejik hedeflerini yerine getirmek için daha fazla proaktivite, sorumluluk ve hız bekledik.” Dedi.

Martin Pavlik

Pavlík, bu sözler ve meclis üyelerinin adımı üzerindeki sürprizi gizlemedi. Pavlík, Mayıs ayında, “Uzun vadede, Valiye sadece Güney Moravian bölgesinin Güney Moravian sağlığının dönüşüm hazırlama yetkisine müdahale etmediği konusunda bilgilendirmedim, valinin valisinin kendi adına bahsedilen stratejik hedeflerin net bir tanımı yoktu.” Dedi.

Bugün, meclis üyeleri, bir veya diğer tarafa pozisyonların işgalini takip ettikleri bölgesel yönetimi konuştu ve eleştirdiler. Znojmo'ya ek olarak Brno'daki St. Anna'daki Üniversite Hastanesi'ne de başkanlık eden deneyimli bir tıbbi müdür, “Sağlıkların liderliğinin işgal edilmesi için ana önkoşul ve sadece doğru parti kitabı önemli ölçüde ortadan kaldırılmayacağı sürece, Brno'daki St. Anna'daki Üniversite Hastanesi'ne yönelik deneyimli bir tıbbi müdür” dedi. Bu güne kadar, bölgesel hastanelerin herhangi bir dönüşümünün gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ve hangi biçimde olduğunu bilmiyor. Bildirildiğine göre spesifik bir şey bilmiyordu.

Grolich, parti kitabına göre karar verme suçlamasını reddetti. Senato için Ano için Tišnov Hastanesi Direktörü Bořek Semrád adayına işaret etti.

Muhalefet, her bir ticaret şirketinin kontrol organı olarak denetim kurulunda yer almadı. Ama biraz. Üç isim sundu, bu yüzden çoğunluk kazanacaktı. Koalisyon buna izin vermedi.

Başbakan evet

Ayrıca Senato için evet hareketi için eski başarısız aday olan Pavlík, mantıksal olarak bu muhalefet hareketi için bir destek buldu. Meclis Üyesi Vojta, Güney Moravian Sağlık'ta çok çalıştığını ve bölgesel hastanelere karşı hareketsizlik şikayetlerinin, valinin yönetiminin Pasohlávky'deki Bölgesel Rehabilitasyon Enstitüsü'nün inşasından da sorumlu olmasından kaynaklandığını söyledi.

Örneğin Pavlík, “Bu yatırım tüm ekibin kapasitesini tüketti” diyor.

Danihelková'da Vojta'nın her iki işlevin de kovuşturulup kovulmayacağı konusunda şüpheleri var. Ama bundan korkmuyor. Ona göre, hastanelerin yöneticilerinin holding yönetim kurulunun bir parçası olması yaygındır ve ayrıca güçlü bir yönetim bileşeni vardır. Blansko Hastanesi müdürü, “Sonunda, bu aynı zamanda kentsel hastanelerde alışveriş merkezileştirme çabasına da yol açabilir, yani bölgedeki diğer sağlık tesislerini dahil etmek için.”