Govt, 1.10.760 kişinin Pvt sektöründe iş bulmasına yardımcı oldu: Min | Coimbatore haberleri

DünyaBot

Member
COIMBATORE: İşyerinde Refah ve Beceri Geliştirme Bakanı özgeçmiş Pazar günü yaptığı açıklamada, eyalet hükümetinin şimdiye kadar 1.10.760 başvuranın özel sektörde iş bulmasına yardımcı olduğunu söyledi.
Pollachi’deki Dr Mahalingam College of Engineering and Technology’deki 68. mega iş fuarında yaptığı konuşmada, hükümetin iş fuarları düzenlemeye ve iş arayanlar için istihdam fırsatları yaratmaya kararlı olduğunu söyledi.
“Baş Bakanı MK Stalin gençlere işe hazır olmaları ve yürüyüşlere güvenle katılabilmeleri için beceri eğitimi sağlamak için bir strateji geliştirdi. Naan Mudhalvan Kapsamlı Beceri Geliştirme Platformu kapsamında adaylar, iş başvurularında adım adım rehberlik alabilir ve bunun için eğitim alabilirler. Ganesan söz konusu.
İş fuarına 40 bin açık pozisyonla yaklaşık 220 özel şirketin katıldığını kaydeden bakan, işe alım sürecinin son aşamasına sadece 2 bin adayın girebileceğini söyledi. “İş arayanların bir kısmı bir iş için çaresizdi, ancak doğru beceri eğitiminden yoksunlardı. Eyalet hükümeti onlara becerilerini geliştirmeleri ve istihdam edilebilir olmaları için bir platform sağlayacak.”
Bakan iş bulamayan adaylara umudunu ve güvenini kaybetmemelerini tavsiye etti. “Önümüzdeki günlerde çok sayıda iş fuarı olacak” dedi onlara.
Resmi bir kaynağa göre, iş fuarına 5.567 erkek ve 3.712 kadın olmak üzere 9.297 aday katıldı. İkisi transseksüel ve üçü engelli olmak üzere en az 1.027’si potansiyel işverenlerinden teklif mektupları aldı.
Kaynak, beceri geliştirme eğitimi için 84 adayın seçildiğini söyledi. “138 aday daha girişimci olmaları için eğitilecek ve 23 adaya rekabetçi sınavları geçmeleri için eğitim verilecek.”
Bu arada bakan, devlette yükseköğrenimlerini tamamladıktan sonra iş bekleyen adaylara iyi pozisyonlara yerleştirilmek için kendilerini yeniden eğitmelerini tavsiye etti.
Pollachi Milletvekili K. Shanmughasundarambölge toplayıcısı GS Sameeran ve diğer yetkililer katıldı.