BHUBANESWAR: Batı Bengal’den Batı Bengal’e kaçırılan uyuşturucuları bulmayı umarak Cuttack’te Kalküta’ya giden bir yolcu otobüsüne baskın düzenleyen özel tüketim memurlarından oluşan bir ekip. OdişaPerşembe akşamı geç saatlerde bir yolcu tarafından taşınan hesaplanmamış nakit Rs 80 lakh’a rastladı.
“Odisha’dan Batı Bengal’e kara yoluyla ganja ve esmer şeker taşındığına dair istihbarat aldık. Tangi gişelerinde bazı yolcu otobüslerini kontrol ettik. Otobüslerden birini incelerken bir yolcunun tuhaf davrandığını gördük. Yakınına tuttuğu iki hava yastığını bulduk. bacakları” dedi polis Smrutikant rotasıCuttack’ta bir vergi müfettişi.
Yetkililer arama sırasında iki çantanın içinde kahverengi kollara sarılı dört paket buldu. Yetkililer, 500 Rs değerinde banknot desteleri bulunca şaşırdılar. Batı Bengal’deki Midnapore’dan gelen yolcu, sorgulanmak üzere gözaltına alındı.
Rout, “Paranın (nakit) kayıt dışı ve kara para olduğundan şiddetle şüpheleniyoruz. Ayrıca paranın kenevir ve esmer şeker gibi uyuşturucu satış gelirleri olabileceğinden de şüpheleniyoruz.”
Sorgulama sırasında yolcu, parayı Kalküta’daki kayınbiraderinin bir akrabasına teslim etmesini söyledi. Yolcu, “Kayınbiraderim Cuttack’ta bir kuyumcu. İş amacıyla sık sık karayoluyla Kalküta’ya nakit taşıyorum. Yasa dışı işlerle uğraşmıyoruz” dedi.
Tüketim Komiser Yardımcısı Ram Mishra Tangi polisi ve GST yetkililerine haber verildiğini söyledi. “Yolcudan herhangi bir narkotik bulamadığımız için, bizim (ÖTV Dairesi) artık oynayacak bir rolümüz yok” dedi.