Gaz odasına kaç kişi sığar? Okul müdürü uygunsuz atamadan dolayı özür diledi

DünyaBot

Member
Tartışmalı okul ataması, öğretmen Robert Čapek'in arkasındaki Lazy Teacher adlı Facebook hesabının dikkatine sunuldu. Paylaşımında çocukların görevinin fizik dersinde bahsi geçen bilgileri internette araştırmak, gönderilen soruların cevapları şeklinde dizüstü bilgisayarlarda sunum hazırlamak ve bunları sınıf önünde sınıf önünde sunmak olduğunu belirtti. Cuma notlar için.

Meslektaşım bu öğretmenin korktuğunu düşünüyor, ben onun deli olduğunu düşünmeyi tercih ederim. Benim de ders kitabımda aynı konu var ama benzer konuların hassas ve duyarlı bir şekilde uygulanması gerekiyor. Bu tamamen bir yargılama hatasıdır. Sonuçta, nesneleri bir tür harmanlama arayışı, gaz odalarındaki gaz akışını veya ceset paletlerinin yük kapasitesini hesaplamakla bitmemeli. “Bu odaya kaç kişi sığabilir?” veya “Akım ve voltajı çöz?” “Öğret” verilen aklı çözmeyi tercih ederim.…Elky”. Her nasılsa bunun “Kompost” web sitesindeki bir şaka olmadığına inanamıyorum, ama yine de Çek eğitiminin sağduyunun ötesinde çok şey ürettiğini ve empatinin birçok Çek eğitimci için kirli bir kelime olduğunu biliyorum. Ancak bu Bu milenyumdaki eğitimimizin en büyük çekiciliğinin ötesinde.

23 Ocak 2024, 12:32, Gönderi Arşivlendi: 24 Ocak 2024, 18:23

Daha sonra e-postanın ZŠ Rosice öğrencilerinin gelen kutusuna düştüğünü de ekledi. Okul müdürü Zbyněk Minařík, bu atamanın bireyler tarafından yapılan bir hata olduğunu söyledi ve duyarsız yaklaşımından dolayı özür diledi. Ona göre okul, yaklaşan Holokost Anma Günü öncesinde bu dönemin dehşetini ve tarihi etkisini kapsamlı bir şekilde 9. sınıf öğrencilerine yakınlaştırmaya çalıştı.

“Soykırım konusu okulumuzda müfredatlar arası bir projeydi. Öğrencilerin Holokost'la ilgili temel kavramları araştırdığı ve açıkladığı, kitap okuduğu ve tematik metinler üzerinde çalıştığı beşeri bilimler konularına ağırlık verildi. Daha sonra moderatörlü bir tartışma gerçekleşti. iDNES.cz editörleri adına Minařík, “Böylece öğrenciler verilen birkaç derste verilen konu hakkında yeterli bilgi sahibi oldular” dedi.

Ona göre, sorunlu görevin ortaya çıktığı projeye fizik öğretmenleri de dahil oldu.

“Açıkça söylemek gerekirse bu çıktı öğretmenlerin hoşuna gitmedi ve hiç olmaması gerekirdi. Konuya yeterince duyarlı değil ve kesinlikle onu savunmak istemiyorum. Bunun bireyler tarafından yapılan bireysel bir hata olduğunu düşünüyorum ve projenin diğer bölümlerinin mükemmel çalışmasını bu şekilde değersizleştirmelerinden dolayı üzgünüm. Yeterince hassas olmayan bu yaklaşımım için kişisel olarak özür dilemek istiyorum. Bu görevlendirmenin fazlasıyla uygunsuz olduğunun farkındayız” dedi Minařík.

“Ancak sosyal medyada öğretmenlerin kamuoyu önünde linç edilmesine katılmıyorum” dedi.

Tembel Öğretmen'in paylaşımının altına onlarca onaylamayan yorum çıktı. Örneğin, Lenka Kasalová adlı kullanıcı konuyla ilgili olarak “Öğretmen temel düzeyde empatiden yoksundur, bu nedenle bunu yalnızca bir psikopat çocukların üzerinde serbest bırakabilir” diye yazdı. Başka bir kullanıcı olan Barbora Nižnanská, “Eh, bu muhtemelen tüm bağlamı bilmediğimiz gerçeğiyle açıklanamaz… Bu beni rahatsız ediyor” diye düşünüyor. Hatta bazıları, görevi veren öğretmen hakkında ceza davası açılmasını bile önerdi.

Rosice'deki okulun müdürü, konuyu tüm ciddiyeti ile ele aldığını ve benzer bir aşırılığın bir daha yaşanmaması için her şeyi yaptığını sözlerine ekledi.