G20: Dharmendra Pradhan, Bhubaneswar’daki Eğitim Çalışma Grubu toplantısını tartışıyor | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

BHUBANESWAR: Birlik Eğitim Bakanı Dharmendra Pradhan ve Eyalet Eğitim Bakanı Annapurna Devi Cuma günü, işin geleceği konulu Eğitim Çalışma Grubunun Bhubaneswar’da yapılacak olan üçüncü toplantısının hazırlıklarını görüştüler.
Bakanlık kaynakları, 23 Nisan’dan itibaren G20 başkanlığının, işin geleceğinde ileri teknoloji üzerine derin teknoloji, lojistik ve beceri mimarisi ve yönetişim modellerinin dönüştürülmesi gibi sektörler hakkında bir haftalık müzakereler, seminerler ve sergiler yoluyla uluslararası işbirliğini güçlendirmeye odaklanacağını söyledi.
Başbakan Narendra Modi’nin Jan Bhagidari’yi Hindistan’ın G20 başkanlığının güçlü bir parçası yapma çağrısından ilham alan Pradhan, Hindistan eyaleti genelinde bir ay sürecek paralel beyin fırtınası oturumları düzenleneceğini belirtti. Odişa 1 Nisan’dan itibaren Odisha’nın kuruluş günü olan Utkal Dibasa’da.
Bu konuda, Odisha’nın çok disiplinli kurumları, Odisha eyaletinin tüm bölgelerinin alana özgü becerilerin geliştirilmesine dahil olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan resmi açıklamaya göre, oturum temaları madencilik, balıkçılık, lojistik, kıyı altyapısı, tekstil, liman gibi geleneksel sektörlerden robotik, blockchain, yapay zeka, metaverse, otomasyon, makine öğrenimi ve dronlar gibi ileri teknolojilere kadar uzanacak. söz konusu.