Bhubaneswar: Birkaç öğrencinin ebeveynleri, resmi portaldaki teknik aksaklıklar nedeniyle, EWS (ekonomik olarak zayıf kesim) eğitim hakkı kontenjanları (RTE) Kanun belaya girdi. Portalın (www.rteparadarshi.com) 13 Şubat’ta açılmasına rağmen, web sitesinin güncellenmemesi ve mevcut koltukları göstermemesi nedeniyle kayıt işleminin başlatılamadığı iddia edildi.
“Hükümetin özel okullarla bir bağlantısı olduğu ve EWS kotası kapsamında kabulün yapılacağı portalı güncellemeyi kasten başarısız oldukları anlaşılıyor” iddia edildi. Prasanna Bisoyieyalet düzeyinde bir ebeveyn derneği olan Odisha Abhibhbak Mahasangha’nın (OAM) organizatörü.
Kaynaklar, geçen yıl yaklaşık 13.000 öğrencinin, yardımsız birkaç özel okulda EWS kotası kapsamında portal aracılığıyla kabul edildiğini söyledi.
RTE Yasası uyarınca Eyalet Hükümetinden Tanıma Sertifikası (COR) alan tüm özel okulların portala kaydolması ve daha zayıf bölümlere ait çocuklar için giriş sınıfında %25 yer ayırması, okulun bildirimi ve kitle eğitim bakanlığı dedi. Başvuru sahipleri, siteye girilen bilgilerin saklanmadığını ve başvurularının işleme alınmadığını söylediler. Bunun dışında başvuru süreci için kurulacak yardım merkezleri de bununla ilgilenecek donanıma sahip değil.
Bhubaneswar: Birkaç öğrencinin ebeveynleri, resmi portaldaki teknik aksaklıklar nedeniyle, Eğitim Hakkı (RTE) Yasasının EWS (ekonomik olarak daha zayıf bölüm) kotası kapsamındaki özel okullara kabulün zorluklarla karşılaştığını iddia etti. Portalın (www.rteparadarshi.com) 13 Şubat’ta açılmasına rağmen, web sitesinin güncellenmemesi ve mevcut koltukları göstermemesi nedeniyle kayıt işleminin başlatılamadığı iddia edildi.
Bir eyalet olan Odisha Abhibhbak Mahasangha’nın (OAM) organizatörü Prasanna Bisoyi, “Hükümetin özel okullarla bir ilişkisi olduğu ve EWS kotası kapsamında kabulün gerçekleşeceği portalı güncellemeyi kasten başarısız oldukları görülüyor” dedi. -seviye ebeveyn birliği.
Kaynaklar, geçen yıl yaklaşık 13.000 öğrencinin, yardımsız birkaç özel okulda EWS kotası kapsamında portal aracılığıyla kabul edildiğini söyledi.
RTE Yasası uyarınca Eyalet Hükümetinden Tanıma Sertifikası (COR) alan tüm özel okulların portala kaydolması ve daha zayıf bölümlere ait çocuklar için giriş sınıfında %25 yer ayırması, okulun bildirimi ve kitle eğitim bakanlığı dedi. Başvuru sahipleri, siteye girilen bilgilerin saklanmadığını ve başvurularının işleme alınmadığını söylediler. Bunun dışında başvuru süreci için kurulacak yardım merkezleri de bununla ilgilenecek donanıma sahip değil.