Evsizler, Brno şişelerinin rakibine saldırdığını yargılıyor

DünyaBot

Member
İddianameye göre, Hauser muhtemelen başka bir evsizle kavga etti, sonra ona saldırdı, alnını kırdı ve çürüklere neden oldu. Tam bir bira şişesine saldırdı. Savcı Milan Richter, “Kurban, üç ila dört santimetrelik sol kaşlara açık bir darbe verdi.” Dedi.

Ancak davalı Hauser, Bystrc'de olduğu için muhtemelen yerinde olmadığını söyledi. Sarhoş, ama iddia edilen evsiz saldırıya uğradığı, ördekleri nehir kenarında beslerken yabancı bir sorundan çağırdığını hatırlıyor. Hauser, “Artı, sadece bir kağıda bira içiyorum, camdaki biraya nasıl ulaşabilirim? Ve bira olsaydı, kesinlikle içecektim.” Dedi.

İkinci olay için suçu kabul etti. Bu çatışma, eşinin başka bir evsizle oturduğu Mendel Meydanı'ndaki parkta gerçekleşti. Hauser partnerini almak istedi, ama diğer adam onu itti. “Ona, eve gelebilirsin. Bu yüzden ona çekmesini söyledim ve festivali içine aldım.”

Ona göre, Hauser çöp sepetinden iki boş bardak çekti ve ona karşı ayrıldı. Hala ilk camı yakalamayı başardı, ancak ikinci saldırgan kafasına vurdu. Savunmasının bir parçası olarak, Hauser yere düşmüş, kazmaya ve ona yumruklarını vermeye başlamıştı. “Kanımı görmemeliyim, o zaman durmuyorum. Yabancı kana aldırmıyorum, ama kendimi gördüğümde bu son,” diye yorumladı enfekte karşı saldırıya.

Tanık olarak mahkemede, davalının arkadaşı da ifade verdi. “Düşük baskım var ve sık sık bayılırım, bu yüzden param varsa, kırk kron için bir bebek alıyorum,” diye açıkladı sağlığıyla nasıl mücadele ettiğini açıkladı. Mahkeme müzakerelerinden önce alkol atış yapıp yapmadığı sorulduğunda evet kabul etti. “Ama sadece küçük,” dedi.

Ona göre, her iki durumda da, evsiz insanlar önce Hausera'ya saldırdı. Kıskançlığı bir sebep olarak söyledi çünkü her iki adam da onunla samimi bir ilişki kurmak istiyordu, ama her zaman sanıktaydı. “Beni ormana ve tecavüze getirmek istedi, ama onu istemiyordum çünkü yaşlı ve çirkin,” dedi Hauser'ın arkadaşı ilk hasarlı Hauser arkadaşı hakkında. “Evsiz insanları sevmiyorum, moronlar,” diye ekledi.

Yargıç Aleš Novotný Hauser'ın gözaltına alındı, çünkü mahkeme, sözleriyle benzer eylemlerin tekrarlanmasından korkuyor. Novotný, “Sanığın alkol ve kişilik özelliklerinin birleşimi agresif bir şekilde yanıt vermeye yol açıyor.”

Duruşma Ağustos başında devam edecek. Sanık üç ila on yıl ile karşı karşıya.