Evks Elangovan: Cong’dan Elangovan, Erode East Bypoll’u 66.000 oyla kazandı | Coimbatore haberleri

DünyaBot

Member

Erode: kongre adayı EVKS Elangovan75, Perşembe günü yüksek desibel Erode East’i AIADMK’dan KS Thennarasu’ya karşı 66.233 oyla kazandı ve 34 yıl sonra Tamil Nadu meclisinin bir parçası olacak.
Ayrıca bakınız: Seçim sonuçları canlı güncellemeleri aşındırıyor
Elangovan, Erode’de gazetecilere verdiği demeçte, “Tüm övgü Başbakan MK Stalin’e aittir. İnsanlar, DMK’nın iyi yönetişimi ve Rahul Gandhi’ye olan sevgisi için oy kullandı.”

“Bu büyük bir galibiyet. Ama bunu kutlayacak havamda değilim. Sadece oğlumun geride bıraktığı işe devam etmek istiyorum” dedi. Ara seçim, Elangovan’ın 2021’de koltuğu kazanan oğlu E Thirumahan Everaa’nın ölümünün ardından yapıldı.

Elangovan’ın kazandığı netleştiğinde sayım merkezinden ayrılırken “Kazanmalarına yardım eden demokrasi değil, para gücüydü,” dedi.
Akşam sayım bittiğinde Bölge Memuru H Krishnanunni ve Yeminli Memur R Sivakumar’ kazananın sertifikasını Elangovan’a takdim etti.

Elangovan, oyların posta yoluyla sayıldığı andan itibaren açık bir şekilde öndeydi. Her turda Elangovan ve Thennarasu’nun aldığı oylar arasındaki fark arttı. Öğle vakti Elangovan rakibinin oldukça önündeydi.
Kongre lideri 1.10.156 oy alırken, Thennarasu 43.923 oy aldı. Diğer iki aday ise NTK’lar. Menaka Navanethan DMDK’dan S Anand 10 bin 827 oy ve 1 bin 432 oy aldı.
NTK adayı Menaka Navaneethan ayrıca “para gücünün” ve eyalet hükümetinin mekanizmasının kongre adayının genel anketi kazanmasına yardımcı olduğunu iddia etti. NTK, seçim bölgesinde 2021 seçimlerine göre daha az oy aldı. DMDK’dan Anand da ilk iki turda bağımsız bir adaydan daha az oy aldığı için kötü bir performans sergiledi. Ancak sonraki turlarda bağımsızdan fazlasını almayı başardı. Ancak NTK ve DMDK adayları, toplam oyların altıda birini alamadıkları için mevduatlarını kaybettiler.
Yarışan 77 adaydan 14’ü tek haneli, 49’u iki haneli, 10’u üç haneli, biri dörtlü, ikisi beşli oy aldı. Altı haneli oy alan tek Elangovan oldu. En az 797 seçmen NOTA’yı seçti.