COIMBATORE: Okul eğitim departmanı, bölgedeki onaylanmamış anaokullarına karşı harekete geçilmesi konusunda uyarıda bulundu. Özel okulların bölge eğitim sorumlusu R Geetha, Coimbatore’de 400 kadar anaokulunun onay almadan faaliyet gösterdiğini söyledi.
“Ancak onay alırlarsa çalışmaya devam edebilirler. Eğitim departmanından onay almak için standartları karşıladıktan sonra itfaiye, sağlık ve gelir departmanlarından onay almaları gerekiyor” dedi.
Yetkili, “Birçoğu bilinç eksikliği nedeniyle onay alamadı, bazıları ise yönergelerin farkında olmasına rağmen çalışabildi” dedi. “Bazı anaokulları kreş işlevi görüyor ve bu yasa dışı. Oyun gruplarının saat 15.00’ten sonra kapılarını kapatması gerekiyor ama bazıları eğitim merkezi bahanesiyle 18.00’a kadar açık kalıyor. Bazıları LKG ve UKG için ders veriyor.”
Bölümün 250 onaylı okul listesi var, ancak diğerleri arasında Covid-19 nedeniyle bazıları kapalı. “İşlevsel okullar hakkında bilgi topluyoruz. Onaylanan okulların listesini bir ay içinde yayınlamayı planladığımız için onaylanmayan okullar en erken onaylanmalıdır” dedi.
Oyun gruplarının CCTV kameraları, oyun alanı, okula uygun müfredatı, personel için polis doğrulama sertifikası olan ayrı binaları olmalı ve çocuklar için güvenli bir ortam sağlamalıdır.
Geetha, ebeveynleri, koğuşlarına kabul için başvurmadan önce onay sertifikasını kontrol etmeye çağırdı. “Oyun okullarından, sertifikayı girişte belirgin bir şekilde sergilemeleri istendi. Apartmanlarda ve zemin kat dışındaki katlarda faaliyet gösteren, hem yasa dışı hem de çocuklar için güvenli olmayan bazı oyun grupları bulduk.”
Başka bir yetkili, eyalet hükümetinin anaokullarına giden çocuklar için bir eğitim yönetimi bilgi sistemi (EMIS) getirmeyi planladığını söyledi. “Tanıtıldıktan sonra, hiçbir oyun grubu onay almadan çalışamaz” diye ekledi.