Eğitim Bakanlığı, Coimbatore’daki Onaylanmayan Oyun Okullarına Karşı Eylem Uyarısında Bulundu | Coimbatore haberleri

DünyaBot

Member

COIMBATORE: okul Eğitim Departmanı onaylanmayanlara karşı önlem alınması konusunda uyardı oyun okulları Coimbatore bölgesinde.
Bakanlık, 400 oyun okulunun gerekli onay olmadan faaliyet gösterdiğini tahmin ediyor. Onaylanan okulların listesini bir ay içinde yayınlamayı planladığı için onaylanmayan okulların en erken onay alması gerektiğini söyledi.
Özel Okullar için Bölge Eğitim Sorumlusu R Geetha, bakanlığın onay almış 250 okulluk bir listeye sahip olduğunu söyledi. Ancak bazıları son yıllarda Covid-19’un etkisi de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle kapandı. Bölüm, işlevsel okullar hakkında bilgi toplamakla meşgul.
“400 oyun okulunun onay almadan faaliyet gösterebileceğini tahmin ettik. Onay alırlarsa çalışmaya devam edebilirler. İtfaiye, sağlık ve gelir departmanlarından onay almaları gerekir. Tüm standartları sağladıktan sonra eğitim müdürlüğünden onay almaları gerekiyor” dedi.
Geetha, birçoğunun farkındalık eksikliği nedeniyle onay alamadığını, bazılarının ise yürürlükteki yönergelerin farkında olmasına rağmen kasıtlı olarak çalışabileceğini söyledi.
Bazı oyun okulları, yine yasa dışı olan kreş işlevi görür. Oyun okulları saat 15:00’ten sonra kapılarını kapatmalıdır. Bazı oyun okulları akşam 6’ya kadar eğitim merkezleri adına faaliyet göstermektedir. Bazı okullar ders veriyor LKG ve UKG Geetha, yalnızca oyun okulu için onay aldıktan sonra dedi.
“CCTV kameralı ayrı bina, güvenli ortam, oyun alanı ve uygun oyun okulu müfredatı, personel için polis kontrolünün tamamlanması baktığımız başlıca şeylerdir. Okullar onayları aldıktan sonra faaliyetlerine devam edebilirler” dedi.
Kabul sınavlarına girerken ebeveynlerin onay sertifikaları araması gerektiğini söyledi. Oyun okullarından girişte göze çarpacak şekilde kalite işaretini asmaları istendi. Bazı oyun okullarının apartmanlarda ve zemin kat dışındaki katlarda faaliyet gösterdiğini, bunun hem yasa dışı hem de çocuklar için güvensiz olduğunu öğrendiler.
Başka bir yetkili, eyalet hükümetinin okul çocukları için bir eğitim yönetimi bilgi sistemi (EMIS) uygulama planı olduğunu söyledi. Bir kez tanıtıldıktan sonra, hiçbir oyun okulu onun onayı olmadan çalışamaz.