Dravidyen model fakir yanlısı: bakan | Coimbatore haberleri

DünyaBot

Member
Coimbatore: Yüksek Öğretim Bakanı K Ponmudy Pazar günü yaptığı açıklamada, Dravidian kalkınma modelinin yoksulluk sınırının altındakiler için eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimi garanti edeceğini söyledi.
Eğitim ve sağlık hizmetlerinin Dravidian yönetişim modelinin ikiz gözleri olarak kabul edildiğini söyledi. “Illam Thedi Kalvi ve Makkalai Thedi Maruthuvam’ın programları, Tamil Nadu’nun kırsal bölgelerinde bile insanlara ulaşmaya yönelik amiral gemisi girişimlerimizdir.”
Bakan, bir günlük ücretsiz laparoskopik cerrahi kampı ve onkolojiye minimum erişim konulu bir çalıştayın açılışını yapmak için şehirdeydi. GE hastanesi. Toplantıda konuşan Erkan, çok sayıda kişinin kanserde erken teşhis ve tedavinin öneminin hâlâ farkında olmadığını söyledi.
“Kanser erken teşhis edilirse tedavi edilebilir. Devlette hastalığı iyileştirmek için gelişmiş tedavi ve teknikler mevcuttur” dedi.
Bakan, GEM hastanesinin kanserin erken evrelerine ücretsiz tedavi sağlama girişimini takdir etti ve tıp birliğini düzenli tıbbi kontroller yapmaya ve kanserle savaşmanın gerekliliği konusunda bilinçlendirmeye çağırdı.
Olayın ardından basın mensuplarına hitap eden Ponmudy Bharathiar Üniversitesi’ne yeni bir rektör yardımcısı atama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Çalıştay, GEM Hastanesi ve Hindistan Cerrahlar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlendi (ASİ) en son kanser tedavisi teknolojisini göstermek için. GEM Hastaneleri Başkanı C Palanivelu; ASI Ulusal Başkanı G Siddesh; Bir Nirmalam Dekanı, Coimbatore Tıp Fakültesi ve Hastanesi; ASI Dışişleri Bakanlığı Başkanı K Govindaraj; kıdemli cerrahlar; ve lisansüstü öğrencileri etkinliğe katıldı.