Dohmen tekrar hastalanacak havada değil | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member

Bhubaneswar: 2018’de Belçika, Hokey Dünya Kupası Bhubaneswar’da John-John Dohmen, Bangkok’taki bir hastanede hayatı için savaştı.
İlk başta bronşit olduğu düşünülse de, aslında bir eozinofilik pnömoni vakasıydı ve dünyanın en iyi savunucularından biri iki maçtan sonra ayrılmak zorunda kaldı ve takımının ilk büyük kupasını kaldırmasını sadece hastane yatağından izleyebildi.
2023’e dönersek, üçüncü Dünya Kupası’nı oynayan Dohmen, Belçika’nın Güney Kore’ye karşı oynadığı ilk maçı grip nöbeti nedeniyle kaçırdı ve bundan daha fazla hüsrana uğrayamazdı.
Dohmen, “2018’den sonra burada oynamak acı bir intikam. Gerçekten oynamak istiyorum. Bu yüzden Cumartesi günü hasta olduğum için çok üzüldüm. Aynı şey değil ama intikam almak istiyorum.” Belçika ile Almanya arasında bir sonraki maçı oynayacak.
Ancak 2018’de yaşananları unutamıyor.
“Vücut için zor olan güçlü ilaçlar almak zorunda kaldım. Geri dönmek neredeyse altı ay sürdü ve zordu. Normalde koşamıyordum ve çok zordu” dedi Dohmen.
“Ama çok çalıştım ve sabrettim. Sonra 2019’daki Avrupa Şampiyonası için tam zamanında geri döndüm ve kazandık. Kendime olan güvenim için çok önemliydi ve kendime hala iyi oynayabileceğimi ve bir şeyler kazanabileceğimi kanıtlayabildim.”
Sadece avro değil, Dohmen de Olimpiyat Oyunlarını ve ikincisini kazanmaya devam etti. FIH Pro Ligi.
Ayrıca yakın zamanda Barry Middleton’ın 432 kez forma giyme rekorunu geçti ve şu anda 436’da duruyor ve gözünü Hollandalı efsane Teun De Nooijer’in 453 kapakla dünya rekoruna dikti. Bundan sonra ne olacağı sorulduğunda Belçikalı, “Oraya gidersem iyi olacak ve sonra daha fazlasını alabilir miyim diye bakacağım” dedi.
Evde olmadığı zamanlarda gününün en iyi zamanını geçiren küçük bir kız babası olan Dohmen, kesinlikle çok daha ileri gidebilir ve takım bağlarının bunda büyük rolü olacaktır.
“Takımdaki atmosfer harika ve her gün birlikte olmaktan ve birlikte oynamaktan keyif alıyoruz. Belçika’da günde iki kez antrenman yapıyoruz ve aralarında birlikte yemek yiyoruz, birlikte oyunlar oynuyoruz ve hatta boş zamanımızı birlikte geçiriyoruz” dedi. Almanya ile oynadıkları maça gelince, 34 yaşındaki oyuncu kendilerine karşı “psikolojik bir avantaja” sahip olduklarını düşünüyor. Sadece Tokyo’daki Olimpiyat Oyunlarında değil, Belçika da Olimpiyat Oyunlarında Almanya’yı dörtte üç kez mağlup etti. ProLeague.
demirbaşlar:
B Grubu (Bhubaneswar): Belçika – Almanya, Japana – Güney Kore