Dışarıda uzun süre pedal çevirdim, evde Pvkyn Koen’e Çekçe şarkılar söylüyoruz

DünyaBot

Member
Charpentier’in Mde filminde canlandırdığı başrol, birkaç hafta önce Almanya’nın Berlin’inden Hamburg’a ve Katalonya’daki Barselona’ya kadar Avrupa’yı gezdi.

Magdalena Koen bu kış günlerini gerçekten sabırsızlıkla bekliyordu. Benim için Brno’daki Noel her zaman yılın en güzel zamanı olmuştur. Berlin’e giden ve Kantilna çocuk korosunda çalışmaya başlayan Brno’lu kişi, onunla ilgili hâlâ romantik anılarım olduğunu itiraf ediyor.

Benimle ilgili Noel tatiline dair anılarınız var mı?
Atmosferi, havayı, gelenekleri sevdim… Çocuklarım muhtemelen bunu benim kadar güçlü hissetmiyorlar, sadece yılın farklı zamanlarında unlu mamuller yiyoruz, muz ve mandalina tüm yıl boyunca masada, ama sanırım onları biraz da olsa vnono virüs pedalından pişirdim. Ve hatta ruhu ve kalbi İngiliz olan kocam bile 25 Aralık’ta ördek, hamur tatlısı ve lahana istiyor.

Şu anda düğün ve yenidoğan tatillerini nasıl kutluyorsunuz?
Onları Berlin’de ve esku’dan sonra evimizde tutuyoruz. Sazan balığını erkek balıkla değiştirmeme rağmen yarım balık, patates salatası, şekerli kurabiye yiyoruz ve akşam ağaç kenarında şarkılar söylüyoruz. Esk ve İngilizce.

Bu yıl tatil için ilk kez Brno’ya özel olarak mı döneceksin?
İster iş için ister arıları ziyaret etmek için sevgili memleketime döndüğüm için her zaman çok mutluyum. Son zamanlarda Brno’da harika bir atmosfer oluştu ve benim için yaz geldi, düğünler de kötü bir şey değil. Ne yazık ki tatillerde bile içmeyi başaramadım.

Hayranlarınız, eşiniz şef Simon Rattle yönetimindeki Çek Filarmoni Orkestrası ile birlikte kaydettiğiniz son albümünüz Folk Songs’u ağacın altında bulabilirler. Üzerindeki müzik sesi nasıl?
CD’nin adından da anlaşılacağı gibi dünyanın her yerinden insanların şarkılarını dinleyin. Simon’ın yönetimi altındaki Çek Filarmoni Orkestrası, Lucian Berio, Bly Bartek, Maurice Ravel’in halk şarkılarında ve Xavier Montsalvatge’nin beş şarkısında bana eşlik ediyor.

Şarkıların hepsi çok güzel ama Bly Bartek’in çok nadir yayınlanan ve şimdiye kadar yalnızca iki kez Macar prodüksiyonunda kaydedilen şarkılarıyla alışılmadık bir ilişkimiz var. Orkestranın notaları elle yazılmıştı ve nispeten işe yaramaz, resmi basılı baskısı henüz mevcut değil… Sera’nın bu kadar dramaturjik cesareti o zamanlar yaygın değildi. Gerçekten hoşuna gitti. İşte bu yüzden CD dinlerken de zorlanıyorum.

Magdalena Koen ve Sir Simon Rattle, Çek Filarmoni Orkestrası ile

Bu yıl en çok ne için terledin?
Geçen yıl gerçekten yoğundu. Oldukça sıra dışı olan altı opera rolünü söyledim. Mükemmel meslektaşların yer aldığı bir yapımdı; dolayısıyla Kt Kabanov’da altı Varvara’nın tamamı, Don Giovanni’de Donna Elvra, The Coronation of Poppein’de Octavia, Idomeneo’da Idamante ve Alcinous ile Medea’nın başrolleri vardı. Prv Medea benim için sadece müzikal açıdan değil oyunculuk açısından da en belirsiz rollerden biri. Simon Rattle’ın yönettiği ve Peter Sellars’ın yönettiği Berlin yapımının yapımı birkaç yıl sürdü ve gerçekten sabırsızlıkla bekliyordum. Beni dinlediği için çok mutluyum.

Ve o yolculuk orada değildi.
Handel’in Alcina konseri de bu yıl benim için üçlü bir mutluluktu, çünkü birkaç yıl önce kariyerime birlikte başladığım mükemmel topluluk Les musiciens du Louvre ve orkestra şefi Mark Minkowski ile yeniden çalışabildim. Baş rol bile benim için başlı başına bir hayalin gerçekleşmesiydi çünkü Alcina’yı onu söyleyen sopranodan çalmak kolay değil. Ayrıca beşinci yılın baharında yayınlanacak bir albüm oluşturuldu. Sanatçılar adına Pentatone yayınevinin çıkmasının onlara büyük mutluluk verdiğini söyleyebilirim, umarım dinleyiciler de bir gün bunu anlarlar.

Sıklıkla operada şarkı söylüyorsunuz ama aynı zamanda orkestralarla da sahne alıyorsunuz, yoğun oda projeleriniz var ve resitalist olarak da talep alıyorsunuz. Bu yerlerden herhangi biri yakın mı?
Ben çok yönlülüğü seven bir avcıyım, bu yüzden bunu işinde kullanmasına izin verildiğini anlıyorum. Belirli bir fiziksel formda veya benzer tarzda uzmanlaşmak beni sıkardı. Değiştirdiğin her şey, ilk başta hoşuma gitti, ama köpek resitalleri kalbimin arzusu, bunların köpeğin kişiliğinin genel gelişimi için son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bir süre onlardan kaçının, çünkü onlar için hazırlık işin bir parçasıdır, örneğin bir stüdyo operası rolü değil ve köpek geceleri seyircinin dikkatinden uzaktır.

Kendi müzik kariyerinizin yanı sıra, aynı zamanda hediye fonu için de önemli bir varlıksınız…
Mm fonunun işleyişinden çok memnunum. Sekiz yıl önce kuruldu ve gerçekten harika bir ekip kurmayı başardı. Hep birlikte yerli temel sanat çevrelerinin faaliyetlerini desteklemeyi ve görünür kılmayı hedefliyoruz, ZUK’ta tüm dünyanın görebileceği gerçek bir fenomen var, ancak toplumumuz bunu hala gençlere yönelik birçok kısa vadeli etkinlikten biri olarak görüyor. çocuklar. N fonu, çok başarılı kapsamlı ZU Open festivali ile birlikte gerçekleştirdiği faaliyetleriyle, gelecek nesillerin yetiştirilmesi için tam entegre ve son derece ilerici bir araç olarak bu çevrelerin halk ve politikacılar tarafından farkındalığına katkıda bulunmak istiyor. Çocukların sanatı erken yaşta tanıması çok önemli, böylece sanat onların dünyasının önemli bir parçası haline gelebilir ve hayatlarını önemli ölçüde zenginleştirebilir.

Ayrıca Brno’da

Ervencov, beşinci yıldaki ZU Open ek Magdalena Koena’nın yanı sıra patronu olduğu Concentus Moraviae festivalinin 29. turunda Brno’da durdu. Zapvm Janko, Wolf ve Rachmaninoff, klavyeci Kirill Gerstein ile birlikte. “Sallanırken, Cole Porter’ın şarkılarıyla harika bir program sahneleyip kaydettiğimiz Ondej Havelka’nın Melody Makers’ıyla turneye çıkıyorum” dedi.

Çocuklar müziğinizle bizzat nerede tanışabilirler?
Bu fırsatı sizi olağanüstü bir etkinliğe davet etmek için kullanmak istiyorum: 28 Mayıs’ta, Mal Stran’daki Aziz Nikolaos Kilisesi’nde, ilkokul sanat çevrelerinden 280 çocukla birlikte sahne alacağım, yetenekli fon yardım konseri kapsamında. . Konserin tamamını şef Tom Netopil yönetecek, keman virtüözü Josef Paek de çalacak ve Milo Bok’un bu konser için özel olarak bestelediği Magnificat adlı eser seslendirilecek.

Beşinci yıla ilişkin diğer planlarınızı anlatabilir misiniz?
Onu, Mozart’ın La clemenza di Tito operasının yarı müzikal stüdyosunun yönetimini devralmadan önce, ünlü tenor ve arkadaşım Rolando Villazn’ın sanatsal olarak ev sahipliği yaptığı Salzburg’daki Mozart haftasıyla tanıştıracağım. Sexto’nun külot rolünü Jordi Savall’ın yönetimi altında söyleyin. Norveç’te en sevdiğim sihirbaz Alcin’i yine Marko Minkowski ile bu kez Milano La Scala’da göreceğim. Pentatone için Berlin Sttn’de Kurt Weill’in Yedi Ölümlü Oğul’unun ıhlamur ağaçlarının altında piyanist Mitsuko Uida ile birlikte Claude Debussy ve Olivier Messiaen’in şarkılarından oluşan bir CD kaydedeceğiz.

Bir Brno yurtseveri olarak Jankova Kültür Merkezi’nin (JKC) inşaatında aktif olarak yer alıyorsunuz ve bu projenin hamisi oldunuz. Bugünkü gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Brno’daki durum pek umurumda değil, çok yavaş ilerlediğini hissediyorum, kaleye şut değil. Politikacıların JKC’nin şehrin kültürel gelişimi açısından ne kadar önemli olduğunu anlayıp anlamadıklarını bilmiyorum. Ancak Belediye Başkanı Vakov bana JKC’nin şehir için bir öncelik olduğunu söyledi, dolayısıyla tamamlanacağından eminim.

Şu anda gerçekten utandığım şey şehrin kültür politikası: örneğin bu yıl için belediye bazı ünlü festivallere verilen yardımları yüzde 40 ve 50 oranında kesti ki bu çok erken. Anlıyorum, bu ekonomik dönemde bile yüzde 10 ya da 15’lik bir azalma olabilir ama desteği yarıya indirmek profesyonelliğe aykırı. Kaliteli festivallerin ana sanatçılarla birkaç yıl önceden sözleşme imzalaması gerekiyor. Bu kadar büyük ve kötü tasarlanmış bir pasta, Brno festivali teklifinin kalitesini büyük ölçüde etkileyecektir.

Dünyaca ünlü mezzo-soprano Magdalena Koen, gelecekte yeni bir konser salonuna dönüşmesi beklenen binayı görmek için bir içki içmek üzere Brno’ya geldi. Sadece kazılar sırasında bulunan 14. yüzyıldan kalma bir vazoya baktı. (22/06/2016)

Çocukken piyano çalmaya ya da daha sonra şarkı söylemeye zorlanmadığınızı biliyorum, aslında bu kelimeye spor sırasında yaralanan bir el yüzünden tesadüfen gelirdiniz. Yani yalnızca müzikle dolu bir ortamda büyümediniz. Karşıt müzisyen aileden olan çocuklarınız nasıl? Kendiniz müzik dinliyor ve bazı enstrümanlar çalıyor musunuz?
Bütün bu çocuklar enstrüman çalıyor. En büyük oğul çeşitli amatör gençlik orkestralarında bas çalıyor ancak hiçbiri bunu profesyonel olarak yapmak istiyormuş gibi görünmüyor. Her iki çocuk da az çok ne isterlerse konserlerimize gidiyorlar ama sadece kulaklıklarıyla rap dinliyorlar.

Kişisel bir soru sormama izin verin: hâlâ harika görünüyorsunuz, ateşlisiniz ve gençlik enerjisiyle dolusunuz. Bunu genetiğe mi bağlıyorsunuz yoksa hayata bakış açınızı ve neşenizi korumak için kendi yönteminiz var mı?
Pilates ve koşu yapıyorum, ikimiz de saunaya gidiyoruz ve eğer vaktim olursa alışverişe gitmekten çok mutluyum. Ama kesinlikle günlük bir sağlık rejimi, diyet veya buna benzer bir şey uygulamıyorum. Hayattan keyif almak, sevdiğim işi yapmak, kuşlara zaman ayırabilmek ve acele etmeden onlarla birlikte kapıda oturmak benim görevim.

Gelecek yıla kadar bekleyebilir misin?
Yeni doğmuş özel bir bebeğim bile yok Bay. Evet, zaman fiziksel, değişken bir niceliktir ama ben hayatımı kelimelerle geçirmiyorum ya da buna hayali diyorum. Keşke insanlar dursa, akıllı telefonlarını bir kenara koysa, kendi gözleriyle etrafa baksa, kendi beyinlerini kullansa, birbirleriyle konuşsalar, satışın bilgeliğini ve bilgisini kazansalar.