Derbiyi yumruklar bitirdi. Žabin ve KP Brno arasındaki yarı finalin ardından teknik direktörler kavga etti

DünyaBot

Member
Královopolanek genel menajeri Richard Foltın, hakemlerin atak süresini geri sayarak sorunu çözdüğü ilk çeyrekte çok yüksek sesle ve vurgulu bir şekilde 10 dakikalık mola önererek maçın ardından hakemi suçlamak istedi. , sepetin üzerinde sinyal verdi.

Ayrıca konuk davulculardan birinin serbest atış sırasında tokmağının elinden fırlayıp tahtaya düştüğü “uçan” tokmak vakasını çözdükleri için onlara teşekkür etti. Baş hakem belki de çok hevesli bir şekilde organizatörlerle tüm durumu çözmeye çalıştı.

“Eli bandajlı olan ve bu nedenle hissiz olan 75 yaşındaki babam tesadüfen gülümsedi. Hakem ve Šír olayı büyüttüler ve bu da beni rahatsız etti. Bunda bir kast yoktu” diyen Foltın, hakemlerin yedek oyuncuların ısınmasına izin vermeme kararından da rahatsız olduğunu ifade etti.

Žabin basketbolcuları, KP Tana Brno'yu yenerek finale çıkmanın sevincini yaşıyor, arkalarında her iki takımın teknik direktörlerinin mücadelesi başlıyor. (9 Nisan 2024)

Ünlü isyancı, özellikle hakem Martin Kučírk'in pahasına dualarıyla yetinmeyince, ev sahibi takımın genel menajeri Žabin Radek Šír, görünüşe göre çığlık atan rakibini iterek duyguları sakinleştirmek isteyen duruma müdahale etti. en azından tribünlerin açısından, yedek oyuncuların arkasındaki koridora doğru. Bunun yerine, salonu ve tesisleri birbirine bağlayan koridorda gazetecilerin, hakem masasının, hakemlerin ve her iki sıranın gözleri önünde kollarla darbeler ve onlarla birlikte geniş açılı gözlükler uçuşmaya başladı.

“Onu yakaladım ve öksürmesini ve gitmesini söyledim. Ama o benden uzaklaştı, yedek kulübelerinin etrafından dolaştı ve hakeme yeniden bağırmaya başladı. Ona sarıldım ve onu ittim ama o tekrar benden uzaklaştı ve suratıma yumruk attı,” diye anlattı Šír durumu.

“Beni koridora çekip ittiklerinde sinirlendim ve karşılık verdim. Bay Šír'in gözlerine vurdum, hepsi bu. Onlar bununla uğraşmak istemiyor, ben de uğraşmak istemiyorum. Bunu kendi haline bırakalım” diye yorumladı Foltın.

Ancak Foltın'a göre olay daha da büyüdü ve çatışmaya Žabin'den birkaç kişi daha katıldı. Maç sonrası röportajlar sırasında, ev sahibi kulübün başkan yardımcısı ve baş patronu Jiří Hamza da, rakip hakemlerden bir başkasını hâlâ kızgın olan Foltın'ı “gitmesi ve sakinleştirmesi” konusunda uyararak tüm bu rahatsızlığı giderdi. . Ancak maçtan sonra tüm fazlalığı küçümsedi. “Kayıtlarda böyle bir şey olmayacak” dedi sertçe.

Olay, hakemlerin maç tutanaklarını imzaladığı an olarak kabul edilen maçın resmi bitiminden önce meydana gelmesine rağmen, ne maç görevlisi ne de hakem dakikalar içerisinde tüm durumu kaydetmedi.

“Dün lig yönetimine gönderdik, ortada bir şey yok. Ancak hakemlerin hâlâ bu sorunu çözebilecekleri bazı iç iletişimleri var.” Šír, olayın ertesi günü müsabaka yönetiminin henüz tüm durumu araştırmak için bir nedeni olmadığını, çünkü resmi olarak bundan haberdar olmadıklarını doğruladı.

Finalde yine aynı kadro var

Kadınlar basketbol liginde geçtiğimiz iki sezonda olduğu gibi aynı rakipler bu yıl da şampiyonluk için mücadele edecek. Son şampiyon USK Praha, Žabiná'ya karşı oynayacak. Dizi 20 Nisan'da Prag'da başlayacak. KP Tany Brno ve Hradec Králové bronz madalya için yarışıyor.

“Tabii ki alışılmadık bir olay öğrendim. Şu ana kadar gayri resmi olarak herkesin arasında iletişim kurdum ve herkesten bir açıklama istedim” dedi kadın basketbol müsabakası başkanı Jakub Večerka.

Hakemlerin neden tüm durumu bizzat kaydetmedikleri henüz bilinmiyor. “Daha dün akşam hakemlerle iletişime geçtim, saldırıya mı uğradıklarını, hakarete mi uğradıklarını sordum. Bana hayır dediler. Ancak bugünkü bilgilere dayanarak tüm aktörlerden durumu bana kendi bakış açılarıyla anlatmalarını istedim. Hakemlerin başına bir şey gelmeyince, başka şeylerle uğraşmamak için el sallayıp olayı akışına bırakmaları da olabiliyor. Ancak artık kendilerini ifade etmeleri gerekiyor ve artık herhangi bir şeyi gizlemek için herhangi bir nedenleri olduğundan şüpheliyim.” Večerka, katılımcıların raporlarına göre sonraki adımlarını yönlendirecek.

Kendisi de tüm olayı iki seviyeye ayırıyor; hakem saldırıları ve menajerlerin çatışmalarının değerlendirilmesi. “Sözlü saldırı bile hakimlere saldırıdır ve cezası da vardır. Hakemlere hakaret söz konusu olduğunda küfür net bir sınır çizgisidir ve bu tür davranışları her zaman cezalandırırız. Ancak bu bir şart değil, çünkü küfür etmeden, hakeme yol göstermeden bağırmak akışı bile hakeme saldırı olarak değerlendirilebilir. Her hakem hakemlere nasıl davranılması gerektiğini bilir ve yöneticilerin onlara daha fazla erişimi olmamalıdır. Elbette, kulübün yedek kulübelerinde dolaşabilirler, ancak maç öncesi selamlaşmalar veya evlerine küçük atıştırmalıkların dağıtımı dışında hakemlere erişimleri olmamalıdır. İletişim için yer yok ve özel bir yetkileri de yok” diye açıklıyor Večerka.

Peki iki yönetici bunu nasıl gördü?

“Kurbağalardan bazıları beni hakeme saldırmakla suçladı ki bu tamamen saçmalık. Onlara teşekkür ettim ve sadece hakem Kučírk hakkında çekincelerim vardı. Şiddetle söyledim ama beni tanıyan herkes bilir ki ben böyleyim ve kimseye saldırmadım. Daha sonra Šír korumalarıyla geldi ve ben de vuruldum” diyen kavga sonrasında hastanede tedavi altına alınan Foltın, olayı kendi perspektifinden anlattı.

Tesadüfen Večerk'in lig patronu rolündeki selefi olan Šír, aynı zamanda bir disiplin otoritesi olarak da hizmet veren yarışma yönetiminin olası bir çözümü konusunda çekingen davranıyor.

Radek Šír, Žabin Brno'nun evi Rosnička salonunun tribünlerinde

“Bu kadar güzel bir spor dizisinin böyle bir konuya indirgenmesine üzüldüm. Ancak ne kulübümüz ne de ben şahsen başka çözümler düşünmüyoruz. Benim için dün sona erdi ve ancak yarışma yönetimi benden bunu isterse değişecek. Soruları yanıtlayacağım, durumu açıklayacağım ancak başka bir adım atmaya gerek yok”, müdür Žabin yaklaşımını özetlemektedir.