COIMBATORE: Şehir polis komisyonundaki izleme köpeği eğitim merkezi, 18 yeni köpek kulübesi ve köpek bakıcıları için bir yatakhane inşa etmeye yönelik 2.02 crore önerisi henüz gerçekleştirilmediği için dikkat çekmek için haykırıyor.
Eyalet hükümeti, 8 Temmuz 1965’te Coimbatore’da bir sniffer köpek timi kurmuştu. bombalamalar 14 Şubat 1998 tarihinde iz sürme köpekleri için eğitim merkezi 2001 yılında kurulmuştur.
Sniffer köpek eğitim merkezinden uzmanlar, iki aylıktan itibaren köpekleri narkotikleri, patlayıcıları ve insanları tespit etmeleri için eğitiyor. “Altı aylık eğitim sırasında yavru köpeklere belirli bir beceri öğretiliyor. Patlayıcıları tespit etmek için eğitilmiş köpekler tam da bu işi yapabilir. Bir yetkili, “Uyuşturucu veya insan bulamıyorlar” dedi.
Coimbatore Şehri Polisinin sekiz sniffer köpeği, emekli bir köpeği ve eğitimde olan bir köpek yavrusu var. Köpekler için sekiz kulübe var.
Yetkili, “Sniffer köpek eğitim merkezinin yakınındaki bir binada, diğer ilçelerden eğitim için getirilen köpekleri tutmak için 15 kulübemiz var” dedi.
Her köpeğin iki bakıcısı vardır, ancak eğitim merkezinde bakıcı kışlası yoktur.
2016’da Coimbatore Şehri Eski Polis Komiseri bir Amalraj sniffer köpek eğitim merkezinin başka bir yere taşınması için eyalet hükümetine bir teklif gönderdi. Polis okula kayıt yaptırıyor (PRS) arazi. Ancak teklif reddedildi.
2021’de şehir polisi, tespit köpeği eğitim merkezi için 18 kulübe, kışla ve mutfak içeren yeni bir binanın inşası için 2,02 crore’u onaylaması için Polis Genel Müdürlüğüne bir teklif gönderdi. Teklif hala beklemede.
Köpeklere sabah 08:30’da yarım litre süt, bir yumurta ve 200 gram mama, 12:30’da 200 gram mama, 250 gram pirinç, 0,5 kg dana eti ve 250 gram et yedirildi. 18:30’da pişmiş sebzeler.
Eyalet hükümeti, köpek başına günlük 200 yemek masrafı ve aylık sağlık giderleri için 300 tahsis etti.