Bhubaneswar: Geçen yaz, FIH Dünya Kupası öncesinde, diğer ülkelerin çoğu strateji ve taktikler üzerinde çalışırken, Alman teknik direktör Andre Henning ve adamları İsveç’te gizli bir adada biraz boş zaman geçirdiler.
Seyahat bagajlarında hokey sopaları yoktu ve gezileri sırasında cep telefonları kaldırıldı. Odak, ekip bağı ve karşılıklı anlayıştı. Henning bunun bir risk olduğunu kabul etti, ancak Pazar gecesi 17 yıl sonra ilk Dünya Kupası galibiyetiyle semeresini verdi.
Mats Grambusch ve adamları tarihe geri dönüş kralları olarak geçecekler. Çeyrek finallerden başlayarak arka arkaya üç maçta 0-2 geride kaldıktan sonra galibiyet aldılar. Bu olağanüstü performansı şaşırtıcı kılan, takımın düzenli bir merkezi eğitim programının olmamasıdır. Çoğu oyuncu kulüp yükümlülükleri, iş veya eğitimle meşgul olduğundan, genellikle birlikte antrenman yapmazlar.
“Almanya, merkezi bir eğitim sistemine sahip olmayan birkaç ülkeden biri. Ligimiz ve birkaç kampımız var, ardından üç ay boyunca adamları görmüyorum. Bu yüzden bireysel olarak antrenman yapıyorlar ve motive edilmeleri gerekiyor” diyor 39 yaşındaki Henning.
Eski bir serbest gazeteci olan Henning, yazının duvarda olduğunu, ancak mükemmel infazın, fiziksel enerji ve arkadaşlıkla gelişen erkekler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.
“Evde, konferans salonumuzda ‘Bir hikaye ya da tarih yazacağız’ yazan büyük bir kağıt parçası vardı. Tüm oyuncular turnuvaya imza attı ve gerçekten de tarih yazdılar” dedi.
Henning’e göre inanç, genç Alman tarafının başarı mantrasıdır. “Farkı yaratan asıl nokta, bu grubun ne kadar kenetlenmiş olması ve son derece zor olsa bile kendilerine ne kadar inandıklarıdır. Belçika gibi bir takıma karşı 0-2’lik bir açıktan dönmek kolay değil.
“Bu seviyede oynamadım, bu yüzden bu kadar koştuktan sonra son gün enerjimi korumanın ne kadar zor olduğunu hayal bile edemiyorum. Bu ekibin hikayesi bu. Turnuvanın son üç maçı muhtemelen spor tarihinin en çılgın maçlarıydı. Bu ekip benzersiz bir şey yazdı,” diye ekledi Henning duygusal bir şekilde.
Almanya’nın modern hokey tarihinde, 1992 ile 2012 arasındaki yirmi yıl boyunca Olimpiyat Oyunları, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonalarında dünya şampiyonu oldular. Ancak grafikleri, 2012 Londra Olimpiyatları’ndaki altın madalyanın ardından düştü.
Kalinga Stadyumu’ndaki Die Honamas’ın dayanıklılığı, son üç hafta içinde birden çok kez yeniden tanımlandı. Şimdi, cesur performanslarının efsanevi Alman hokey kültüründe yeni ve görkemli bir bölümün başlangıcı olacağını umuyorlar.