Çocuğa dokundu ve onu tatmin etti. Kamp liderine kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle ertelenmiş hapis cezası verildi

DünyaBot

Member
Pavlk, 2018 ve 2021 yıllarında küçük bir çocuğa cinsel tacizde bulundu ve tecavüz etti. Altı vakadan birinde olay, kendisinin lider olarak görev yaptığı bir yaz kampında meydana geldi. Avukatı, savunma anlaşmasında eyalet temsilciliğiyle hafif bir ceza üzerinde pazarlık yaptı.

Mahkemeye göre ceza çok küçük görünüyor ancak hukuken uygunsuz değil. Mahkeme, sanık ile mağdur arasında önceden müzakere edilmiş bir savunma anlaşmasına vardı. Sanığın pişmanlık göstermesine ve hayatını yaşamaya devam etmesine özellikle dikkat edildi. Bu onun hayatının fazlalığıdır, suçlu kadının karşısına dikildi, suçlarını itiraf etti, mağdurdan özür diledi ve gönüllü olarak seks testi yaptırdı, mahkeme başkanı Roman Kafka ise kararı yorumladı.

Karara göre Pavlk, Ağustos 2018’de lider olarak görev yaptığı Rokytnice nad Rokytnou’da yaz aylarında 22 yaşındaki bir çocuğa cinsel saldırıda bulundu.

Ertesi bahardan itibaren Pavlk, 10 ve 14 yaşlarındaki erkek çocuklarını Beclav’ın Horde bölgesindeki bir kulübeye götürmeye başladı. Orada, uykularında yine bacaklarına, kalçalarına ve penislerine dokunarak oğlanları rızaları olmadan heyecanlandırıyor ve doruğa ulaşıyordu. Bazıları onun davranışına defalarca katlanmak zorunda kalırken, sizi uzaklaştırarak hem sözlü hem de fiziksel olarak kendilerini savundular. Oğlanlar Pavlek’i büyümeye ikna etmeyi başardılar.

15 yaşın altındaki bir çocuğa defalarca istismar ve tecavüz etmesine rağmen hakim, davranışının aşırı olduğunu belirtti.

Bunlar sosyal açıdan son derece saldırgan eylemlerdir. Diğer benzer davalarda, hiç şüphesiz, cezalar ortalama ceza hukuku oranının üzerinde, koşulsuz olarak verilmiş olurdu; yargıç, hafif bir ertelenmiş cezayla birlikte bir yıllık cezanın düşülmesini kabul etti.

Çocuklarla çalışmak istemedi

Yargıç Kafka, Pavlk’ün çocuklarla çalışmaya gidip gitmeyeceğini merak edip etmediğiyle ilgileniyordu. Gelecekte kesinlikle gençlerle çalışmayacağım, ağa karşı çıkmak istemiyorum. Bundan kaçınıyorum, diye söz verdi.

Çocuklarla yapılan etkinlikleri mahveden salağın duruşmasından bu yana düşmedi. Savunma anlaşmasında kullanılması teorik olarak kolay olurdu, ancak sanığın gönüllü olarak çocuklarla çalışmaktan vazgeçtiği ve davadaki kadının huzuruna çıkmak için gönüllü olarak seksoloji alanına girdiği göz önüne alındığında, milletvekili Marek Vagai bunun aşırı göründüğünü söyledi.

Bugün 30 yaşındaki Pavlk, karar hakkında yorum yapmayı reddetti ve duruşma boyunca televizyonunu gazetenin önünde izledi. Üzgünüm, bu şimdiye kadar yaptığım en kötü hata. Bu büyük hatanın bir daha asla yaşanmaması için her şeyi yapmak istiyorum. Pavlk mahkeme önünde bana ne dersen onu yapacağım diye yemin etti.

Tutuklanmadan önce Jet, yaralı tellere yalnızca bir özür mektubu ve sözde kod tazminatı gönderdi – yaklaşık 20, 30 ve 35 bin krondu.