BHUBANESWAR: Çiftçiler Pazartesi günü Bhubaneswar’da Aşağı PMG’de zorlu bir miting düzenlediler bedava elektrik ve çiftçiler için emekli aylığı ve onlar için iyi bir fiyat Tarım ürünleri.
Ayrıca eyalet hükümetini özel şirketleri kullanmak yerine elektrik dağıtımı sorumluluğunu üstlenmeye çağırdılar.
Navnirman Krushak Sangathan’ın (NKS) himayesindeki çiftçiler, Bhubaneswar tren istasyonundan Aşağı PMG’ye bir alay halinde geldiler ve elektrik dağıtım şirketlerinin çiftçileri taciz ettiği iddiasıyla protesto etmek için eyalet meclisi yakınında kitlesel bir miting düzenlediler.
Hükümet aleyhine pankartlar ve sloganlar atan çiftçiler, enerji şirketlerine polisle arbede yaşayarak polis barikatını aşarak ilerledi.
NKS Ulusal Kongre Üyesi ve Bharat Rashtra Samithi (BRS) lideri Akshaya Kumar, büyük mitingde yaptığı konuşmada, Odisha hükümetinin diğer eyalet hükümetleri gibi çiftçilere ücretsiz elektrik sağlaması gerektiğini söyledi.
“Özel elektrik dağıtım şirketleri, faturayı biraz geciktiren çiftçilerin elektriğini kesiyor. Bu tacizden başka bir şey değil” diye ekledi.
Elektrik dağıtımında bu şirketlerin sorumluluk almaması gerektiğini söyledi.
“Eyaletin özel şirketleri devreye sokmak yerine elektrik dağıtım işini üstlenmesini talep ediyoruz. Çiftçiler, enerji dağıtım şirketlerinin holiganlığından endişe duyuyor” dedi.
NKS danışmanı Seshadev Nanda, eyalet hükümetinin çiftçilere ayda 5.000 Rs emekli maaşı ödemesi gerektiğini söyledi.
“Bugün çiftçiler, iyi bir fiyatlandırma sisteminin olmaması nedeniyle tarımsal ürünlerini satmakta güçlük çekiyor. Sulama tesisleri, iyi satın alma sistemleri ve soğuk hava depoları yok. Ürünlerinin girdi maliyetini karşılamakta zorlanıyorlar. Hükümet sorunlarını çözmezse hareketi yoğunlaştıracağız” dedi.
Benzer şekilde, başka bir çiftçi örgütü olan Jai Kisan, Pazartesi günü Bargarh topluluğu için çiftçiler için bedava elektrik ve normal tüketiciler için 200 birim bedava elektrik talep eden bir protesto mitingi düzenledi.
“Bargarh meclis ofisinde dharna’yı düzenlemeden önce bu hareketi Bargarh bölgesinin farklı bloklarında organize ettik. Ulusal Başkan Yardımcısı Lingaraj Jai Kisan, “İki talebimiz var ve hükümet bunları karşılamalı” dedi.