Çekler için bir kahraman ve Almanlar için bir hakem olan Masaryk, Güney Moravya'ya yaptığı ziyaret sırasında şunu fark etti:

DünyaBot

Member
Seyahatlerinde kendisine eşlik eden Lidovch noviny muhabirlerine göre, Masaryk her zaman gürültülü ve asabi biriydi ve bazı köylerde, Güney Moravya Müzesi'nden Filip Drybk gibi insanların onu selamlayabilmesi için ücretsiz durmak zorunda kaldı. Znojm'da.

17 Haziran 1924'te Masaryk trenle Brno yakınlarındaki Hruovan'a gitti ve oradan Idlochovice'ye gitti. Düzenli olarak oradaki mülke döndü ve Moravya'da kaldığı süre boyunca burada yaşadı. İlk iki gününü çocukluğu ve gençliğiyle ilişkilendirilen şehirleri ziyaret etmeye ayırdı. Böylece doğduğu yer olan Hodonn'a, Ejkovice'ye, orada topluluk çarkına ve Hustopy'deki akrabalarının mezarlarına gitti. Ona göre Slavkovsko'ya aşık oldu ve Napolyon savaşıyla bağlantılı intikam aldı.

Başkan Masaryk'in Znojemsk konuşması

Şehrin Sayın Belediye Başkanı, Sayın Belediye Başkanı ve kırsal ilçenin belediye başkanları: Pemyslovec malikanesinde gerçekten tarihi bir pdf üzerinde duruyoruz. Pemyslovec ve Pemyslovci kelimesi pemlet anlamına gelir ve bu kelimenin içinde bir program vardır. Ve bu eskch krl naich'in programıydı. Avrupa'daki tarihi ve coğrafi konumumuz, ülkemizin başarısı için dürüstçe çabalamamıza olanak tanıyor, dolayısıyla içinde bulunduğumuz bu genel koşullar karşısında kafamız çok karışık. O anlamda burada yapılanlara, daha önce yapılanlara ihanet etmiş olurum. Pemyslovic eğilimlerini sürdürmek istiyorum ama onları yeni durumumuza uyarlamamız gerekiyor. Ama tekrar ediyorum, bir kez daha biliyorum ki, cumhuriyetin sorunlarını sevgiyle konuştuğumuz, sadece biz değil, siz Almanlar da dahil herkes hakkında konuştuğumuz sizlersiniz. Fedakarlıklarınızı uzun zamandır biliyorum ve bir süre önce Znojmo'dan bir temsilcim vardı. Kuralları biliyorum, uyuyorum ve bunun iyiye yönelmek olduğunu düşünüyorum, böylece kendi kurallarınıza göre ilerleyebilirsiniz ve anlaşmaya göre birlikte özenle çalışabilirsiniz.

O gün Almanların yoğun olarak yaşadığı başka bir ülkeye gitti. Pohoelice'de iki kez durdu ve burada iki dilde karşılandı ve diğerlerinin yanı sıra bölgenin güçlü kişiliği, uzun süredir parlamento üyesi ve Lodnice'den senatör olan Josef Luksch burada konuşma yaptı. Pot Masaryk, köpek Braniovice ve Miroslav'ı Znojmo'ya kadar sürdürdü. İlk durak en önemli duraklardan biriydi, çünkü kısmen başkan bütün öğleden sonrayı orada geçirmişti.

Nvtva'nın sembolik bir anlamı da vardı. Fotoğraf arşivi ve çağdaş belgelerin küratörü ve dolayısıyla yazar olan Drybk, Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda Güney Moravya sınırının Avusturya'ya katılmaya çalışılmasının, Znojm'daki başkan tarafından bölgenin Slovakya'ya bağlılığının kanıtı olarak yorumlandığını yazıyor. Masaryk'in ilk nvtvu Znojmo haritaları olan Sanat Evi'ndeki anayasanın.

Znojmo'daki kalede yaptığı konuşmada Başkan, hepsinin eski Pemyslovec köyünde bulunduğunu belirterek, torunlardan bu ailenin adını paylaşmalarını ve bölgenin sorunları, iniş çıkışları hakkında konuşmalarını istedi. Karşılıklı Çek-Alman işbirliği çağrısında bulundu. Masaryk konuşmalarında gerçeğin çok farklı olacağını sık sık vurguladı.

Drybk'in işaret ettiği gibi milliyet açısından başkanın adı farklıydı. fakirler bile kendi şehirlerinin veya bölgelerinin sazlıkları ve güzellikleriyle övünüyorlardı. Konuşmalarında Avusturya monarşisinden kurtuluşa duyulan minnettarlık ortaya çıktı, ruh hali genel olarak olumlu ve şenlikliydi. Almanlar ise Masaryk'i bir tür hakem veya ombudsman olarak algıladılar ve kendilerine göre bakılmaması veya unutulmaması gereken taleplerini ona açıkladılar.

Lejyonlar ve şahinlerle Tykn

Masaryk, Znojmo'dan dönüş yolunda Dobice'deki yerel halk tarafından merhaba demek için durduruldu. Biri Çek erkek, diğeri Alman kız olmak üzere iki çocuk, ona ulusal renklerle süslenmiş kedilerdekileri hediye etti. Genel olarak çocuklar, bölgelerdeki Masaryk'in öğretisine sıklıkla yenik düştüler, bu da onları cumhurbaşkanının kişileştirdiği cumhuriyetle olumlu bir ilişkiye soktu ve onun önemi hakkında dersler aldı. Bu vatansever yetiştirme tarzı, eski günlerde Katolik çevreler veya entelektüel Emanuel Rdl tarafından eleştirildi.

Tabelanın arkasında Masaryk kültünün tipik unsurlarını da verdi. 68 yaşında cumhurbaşkanı oldu ve bunu sadece kendisi değil kamuoyu da fark etti. Neredeyse tüm halka açık konuşmalarda sağlıklı ve uzun ömürlü bir adam ortaya çıktı.

Örneğin Masaryk kutlamalarında veya jübilelerde yaşlıların köpeği Tatku star n çınlayarak şöyle dedi: Artık onlarla birlikte olma zamanı, onların arasında olduğunuz sürece ve bizden nasıl ayrılırsanız, burada bizden sonra ne olacak? ! Sağlam sağlık motifi, sopayla aynı şekilde slavobrnches üzerinde de ortaya çıktı. Başkanın Znojmo bölgesini ziyareti sırasında bir şarkı yazıldı: Bu vtn. Ancak Drybk, Masaryk'in resmi toplantılar sırasında kişisel olarak yalnızca lejyonlar ve şahinlerle ilgilendiğini belirtti.

Sonraki iki gün içinde ordu, Masaryk'in deyimiyle cumhuriyetin ikinci başkenti Brno'yu ele geçirdi. Buradaki program on günün en büyüğü ve en heyecanlısıydı. Cumhurbaşkanı, Masaryk Üniversitesi'ni ilk kez ziyaret etmiş, uzun süre kuruluşunu savunmuş ve yaşamı boyunca gelişimiyle ilgilenmiştir.

Geri kalanlarım dört yıl boyunca Brno'daki Alman spor salonunda eğitim gördü; bugün bu spor salonunda Janko Sanat Akademisi bulunuyor. Öğretmenlerle yaşadığı tartışma nedeniyle bisikletini çıkarsaydı ödüllendirilecekti. Öğrencilik yıllarında Milady Horkov Caddesi'ndeki bir apartmanda yaşarken, apartmanının serserileri Antonie Solnick'e aşık oldu. Ailesi ilişkiyi onaylamadı ve halının direksiyonuna çağrıldığında Masaryk editöre saldırdı. Çatışma tırmandı ve Vdna'dan mezun olmak zorunda kaldı.

Brno'dan sonra başkan Hana, Eflak ve Slovakya'ya aşık oldu. Kyjova 27. yaş gününün ardından Brno'ya gitti ve trenle Ln'ye geri döndü.