BHUBANESWAR: Merkez Soruşturma Bürosu (CBI) Salı günü, yaklaşık 1,6 Rs nakit, yaklaşık 8,5 Rs değerinde 17 kg altın ve yaklaşık 2,5 Rs banka bakiyesi dahil olmak üzere, 12 Rs değerinde şüpheli yasadışı yollarla elde edilmiş varlıkları ortaya çıkardı. Odisha’da emekli bir demiryolu memurunun crore’si.
CBI, 3 Ocak’ta grubun 1987’den emekli Hindistan Demiryolu Trafik Servisi (IRTS) memuru Pramod Kumar Jena’ya karşı çok büyük orantısız varlıklara (DA) sahip olduğu iddiasıyla dava açmıştı.
Şaşırtıcı bir şekilde, Salı günü kurtarılan varlıkların değeri FIR’de Jena’ya karşı belirtilenden çok daha yüksek.
Merkezi Soruşturma Bürosu, 1 Nisan 2005’ten 31 Mart 2020’ye kadar Jena’nın mal varlığını doğrulamıştı. Aynı denetim döneminde CBI, Jena ve akrabalarının (eşi ve iki kızı) 4,33 Rs değerinde taşınır ve taşınmaz mallara sahip olduğunu tespit etti.
“1 Nisan 2005’te net değerini değerlendirmeye başladığımızda, toplam taşınır ve taşınmaz varlıkları sadece 4.53 lakh Rs olarak belirlendi. Bir CBI yetkilisi, denetim döneminin sonunda (31 Mart 2020), şimdiden 4,33 Rs tutarında varlık biriktirmişti” dedi.
CBI, denetim döneminde Jena ve aile üyelerinin gerçek gelir kaynaklarını ve harcamalarını değerlendirdikten sonra orantısız varlıklarının (DA) tam değerinin 1,92 Rs crore olduğunu öğrendi.
“Hesaplamalarımız, meşru gelir kaynaklarından yaklaşık %59 daha fazla olan toplam 1.92 Rs crore DA’ya sahip olduğunu gösterdi. Büyük çapta haksız edinilmiş malları nasıl temize çıkardığı sorgulanır. CBI yetkilisi, varsa benami varlıklarının izini sürmek için de çaba gösteriliyor” dedi.
Jena, demiryolu hizmetine 6 Mart 1989’da katılmış ve 30 Kasım 2022’de Bhubaneswar’daki East Coast Demiryolunun baş operasyon müdürü olarak emekli olmuştu.