Brno'lu rapçi, şarap mahzeninde soğutulmuş birayı tercih ettiğimi söylüyor

DünyaBot

Member
Adından da anlaşılacağı gibi, O tatenkovi kter usnul, e tmata kter albümü rap için pek tipik değiller. Seni buna ne yönlendirdi?
Haklısınız, uzun bir süre Çek içerik sahnesi için oldukça alışılmadık bir rekordu. Öte yandan kişisel bir itiraf olan rap ile büyüdü. Ayrıca Jaromr Nohavica, Karel Plhal, Dunaj grubu ve benzerlerini de dinlerdim. Şarkı sözlerimde rap sınırı yok, her kayıt için parça oluşturdum. Sonuncusu ise şu anda hayatın nasıl olduğuyla ilgili.

Başın ağrıyor mu? Dua eden baba hakkında mı?
Sizi müziğin avuçlarına, daha doğrusu arka planına ithaf ediyorum. Metinleri yazanların ne hakkında konuşacağını bilmiyorum. Geçen albümde de durum aynıydı. Önce müzik, ter ve mesaj vardı. Ama uzun uzun düşündüğünüzde, uzun zamandır kafamda mezuniyet sorusuna adanmış bir albüm olduğu fikrine kapılıyorum. Özellikle gerçeğe uygun olacak ve aynı zamanda çok uzun olmaması gereken, şarkının uzunluğuna sığacak metinler oluşturmak zor olacaktır.

Uzun bir albüm için çok karanlık.
Neyse, aslında bu mezuniyet partisi aklıma gelen birçok fikirden sadece biri.

Sadece lisans soruları için mi?
Ortadaki bisiklette mezuniyet devresini hazırladım ve mikrofonu MP3 çalara yükledim. Hiçbir şekilde değiştirilmedi, tamamen benim için yaratıldı, böylece endişelenmeme gerek kalmayacaktı. Seni bir yere gönderdiğimde seni dinlemeliydim. Sonunda bir arkadaşıma gönderdim. Yaklaşık on yıl sonra, aşağıdaki kayıtların mevcut olduğunu ve bugün hala gönderildiğini öğrendim. Cihlav'ın oldukça efsane bir yatak aksesuarı olduğu söylenebilir.

Biz sizin dt'nizde kalacağız. Müzik olacak mı?
Onları hiçbir şekilde suçlamıyorum ama evimizde çeşitli çocuk enstrümanlarının olduğu ve çocukların sıklıkla bunlarla çaldığı bir gerçek. Veya onlarla birlikte hz (smch). En büyük oğlum yedi yaşında, ona da çocuk davulu aldım. Ama sesi bir kenara bırakın. Çocuklarımın oynamadığı şeyi değiştirebilseydim bu Playstation olurdu (gülüyor).

Senin için nasıldı? Ne yapmak istediğini biliyor muydun?
Biraz karmaşıktı. Memleketim Pardubice'de temel sanat kulübüne gittim ve ortaokulu seçtiğimde hayatı boyunca sanatçı bir çocuk olan büyükbabam Jihlava'daki grafik sanatlar kulübüne gitmemi önerdi. Başlangıçta bir arkadaşımın da başvurduğu bir oteli denemeyi planlamıştım. Ayrıca Jihlav'daki sanat fuarının parası da ödenmişti ve o hiçbir zaman herhangi bir şeyden şikayet edecek tipte bir çocuk değildi. Oyuncak ve benzeri şeyleri elimden almadım. Sonunda dedem sayesinde e-posta yoluyla Jihlava'ya gittim. Orada çizimden, fotoğrafa ve modellemeye kadar her şey kullanıldı. Ortaokuldan sonra Brno'ya Güzel Sanatlar Fakültesi'ne gittim. Ancak 90'lı yılların insanlarının çekildiği grafik tasarım alanına gireceğime ilk başta inanmadığım için resim yapmaya odaklandım. Ancak görüşmeler sırasında bana önce tasarımı yapmak isteyip istemediğim soruldu çünkü boyamaktan daha fazlasını nasıl yapacağımı biliyordum. Ve o zamandan beri Brk'im.

İlk başta bunu yavaşça karşıladın. Ev Brno'nun masada kalmak istediğini ne zaman öğrendin?
Bir keresinde arkadaşlarımla bira içmek için dışarı çıkmıştım ve tesadüfen orada bir kızla tanıştım. Burada evlendim ve birlikte çocuklarımız var. Eğer onunla tanışmasaydım muhtemelen Pardubice'ye taşınırdım. Teşekkürler tatlım. Ama burada kaldığım için mutluyum. Mm Brno üzüm rd.

Öğrenciliğiniz sırasında gittiğiniz barlara hâlâ gidiyor mu?
Aile her şeyden önce gelir ama yine de iyi bir ailenin evlenmesi için zaman bulacağım. Biraz tatil olduğu için biranın iyi olduğu ve atıştırmalıkların da iyi olduğu yerleri seçiyorum. Bu tür şehirlerden biri, örneğin ikimizin de yüksek döngüde gittiğim bir restoran. O zamanlar fakültemizin şubesinin bulunduğu Mendel Meydanı'nda sık sık dolaşıyordum, bu yüzden ikimiz de Starobrno bira fabrikasının hemen yanındaki Pivovarsk restoranına gittik. Bizim için oldukça lüks bir olaydı. Bir şişeyle parka giderdik. Ama bir şeyi kutlayacaksak önce Pivovarsk'a gittik. O zamanlar, on beş yıl önce, bira içip hoş vakit geçirilen pek fazla yer yoktu. Ama bu çok değişti. Bugün Brno aslında Avrupalı.

Rapçi MC Gey, kendi

Yani bugün barı esas olarak böyle bir ödül olarak mı alıyorsunuz?
Nvtva barları mm konseriyle birbirine bağlanacak. İkimiz de arkadaşlarla bira içmeye gideceğiz. Ama yatmadan önce her zaman evde bir bira içerim.

Müzik yaparken içki içmiyor musun?
Eğer seninse ona bir bira ver. Böyle hissetmemem gerekirdi ama sen bundan keyif aldın. Onu çok seviyorum. Ayrıca, temelde içtiğim tek alkol bu. Her ne kadar şarap yöresinden olsak da şarabı bira kadar bilmiyorum.

İdeal bir parçaya nasıl bakılır?
Evimde biramı soğutmayı sevdiğim bir şarap mahzenim var. İkisi de buzdolabından çok soğuyor. Bodrumdan ortalama yedi derecelik bira. Sonra kocaman bir bahçe bulduğumda mahzene gidip bir kutu kutuya bira dolduruyorum. Bu tür biraları sevmiyorum.

Peki o kupanın içinde ne var?
Onbirler ve bir ana shot bira. Plaka konusunda endişelenmeyin. Mm rd, biranın tadı güzel olduğunda. Buzdolabımı açarsanız muhtemelen Starobrno Bitr'i orada bulacaksınız.

Bu arada, siz ikiniz epey seyahat ettiniz. Polonya'daydınız, Brezilya'daydınız, Türkiye'deydiniz. İyi birayı nereden bulabileceğinizi düşünüyorsunuz?
Mesela Vietnam'daki birayı sevdim. Ama bunun nedeni komünizm döneminde oraya zihinsel konaklama için gitmeleriydi. Orada bira fabrikaları kuruldu ve bira üreticileri bile buradaki insanların bira üretmesine yardımcı oldu. Hanoi'de Çek tacı adında bir bira fabrikası bile var. Yani Sardunya'dan gelen bira, çok özel bir köpüklü bira koydukları yer. Hatta ilk kez sipariş verdim.