Brno'lu futbolcu Endl, altı numaranın takımın lokomotifi olduğunu, her yerde olmanız gerektiğini öğreniyor

DünyaBot

Member
Kışın kulüp, stoper olarak deneyimli Luďek Pernica'yı getirdi; kaptan Jakub Šural ve Jan Štěrba da savunmanın ortasında oynuyor ve bu aynı zamanda Gana'dan gelen bir başka kış takviyesi olan Foster Gyamfi'nin de birincil pozisyonu. Ve bir başka Brno yeteneği olan Jiří Hamza da gençlikte aynı rolü oynadı. Kadroda iki yer için kıyasıya bir mücadele var. “Bunu istenmeyen bir rekabet olarak kabul etmiyorum. Mesela Luďek ve ben onun Brno'daki önceki çalışmalarından beri arkadaşız. Bu leke çıkarmak için yapılan bir baskı değil. Koç kimi işaret ederse o oynayacak ve belki ikimiz de oraya uyum sağlayabiliriz.” Endla, meslektaşının dönüşünden memnun.

Ancak, Brno'daki stoper pozisyonu için en büyük geleceğe sahip oyuncuya para ödeyen oydu, sonuçta Zbrojovka'nın geri çevirmek zorunda kaldığı birkaç birinci lig kulübü tarafından aranıyordu. Ancak antrenörler Richard Dostálek, Martin Hašek, Luděk Klusáček ve şimdi de Tomáš Polách, savunma hattının önündeki boşluğu kapatmaları gerektiğinde yavaş yavaş onu işaret etti.

“Koç Dostálek beni ilk altıya koydu. Onun emrinde çoğunlukla stoper oynadım ama yine mecbur kaldım. Koç kadroyu karıştırmak zorunda kaldı ve beni seçti çünkü savunmanın önünde kafa vuruşlarında uzun boylu birini istiyordu. Sanırım Baník'e karşıydı, çok gelişmiş bir stoper olma görevim vardı, o zaman benden oyun yaratmamı bile istemedi, pas vermek sadece performansımın bir uzantısıydı,” diye açıklıyor genç oyuncu, maçta tekrar pozisyon değiştirdi. hafta sonu ikinci ligde Slovakya'nın Púchov'uyla 3-3 berabere kaldı ve üç kişilik hattın stoperi oldu.

“Her rolü kabul edeceğim. Orada yapıp yapamayacağımı bilmesem bile koçun beni o noktaya göndermesine izin verin. Savunmada da bek pozisyonunun tadını çıkardım. Seçim yapmak istemiyorum ve yapmayacağım, asıl önemli olan kadroya girmem. Ama eğer gerçekten bana kalsaydı, kesinlikle stoper olarak öne çıkardım” diye net bir şekilde konuştu.

Ancak antrenmanlarda çok yönlülüğünü korumak için alışkanlıklarını değiştirmesi gerekiyor. “Altı yaşında sette olup bitenlere dair daha iyi bir genel bakışa sahip olmam gerektiğini düşünüyorum. Durumları sırtım sahaya dönük olarak çözmeyi öğreniyorum, balonları dağıtıp yaratmam gerekiyor, topu kaydetmek veya dengelemek daha çok bana düşüyor. Aynı zamanda fiziksel olarak daha zorlu bir görevdir. Altılı takımın lokomotifidir, her yerde olmanız gerekiyor. Savunmanın ortasında her şeyi konumsal olarak korursunuz, yedekte ise daha büyük bir fiziksel yükten kaçınamazsınız” diye karşılaştırıyor.

Her halükarda ikinci lig Zbrojovka'nın, antrenörün fikirlerine göre bahar aylarında Endle ile savunmada veya orta sahada etkinliğini artırması gerekiyor. “Umarım antrenörün sözlerini yerine getirebiliriz ve bu bizim açımızdan daha ofansif, daha modern olur. Şu ana kadar böyle davranmadık” diyor Senica'daki antrenman kampında takımla birlikte olan yetenek. Zbrojovka Cumartesi günü ikinci lig Komárno'ya karşı maçı kapatacak.