Brno'da hassas ciltlerdeki yaraları iyileştiren hücreleri test ediyorlar, çocuklar için özel bir odaları var

DünyaBot

Member
Brno Üniversite Hastanesi EB Merkezi'ndeki doktorlar tarafından test edilecek olan tıbbi tedavide, yaraların daha uzun süre iyileşmesi ve hastaların mümkün olduğunca az acı çekmesi amaçlanıyor. Merkez, kelebek kanadı hastalıkları konusunda ülkede tek olma özelliğiyle uzmanlaşmıştır. Bu aşamada ürünü alacak olan pediatrik hastalar için özel olarak uyarlanmış bir oda ile maksimum konfor sağlanacaktır.

Terapi mezenkimal hücrelerin ciltteki yaralara uygulanmasına dayanır. Hücreler hasarlı bölgeleri daha hızlı iyileştirmeli ve daha uzun süre sağlam kalmasını sağlamalıdır.

“Klinik çalışmanın ilk aşamasında hücreler yetişkin hastalara uygulandı, şu anda sonuçlar Devlet İlaç Kontrol Enstitüsü'nde değerlendiriliyor. Özellikle çocuk hastalar için ikinci aşamanın bu yıl başlayacağına inanıyorum” diye açıkladı Brno Üniversite Hastanesi Pediatri Kliniği Pediatri Dermatoloji Bölümü Başkanı Hana Bučková.

Yeni ilaç, bu doğuştan ve tedavi edilemeyen hastalıktan muzdarip hastalara yardım etmede önemli bir değişimi temsil ediyor. Bučková, “Testlerin ilk aşamasında her şeyin yolunda gittiğine dair talimat geldiğinde, dört pediatrik hastayı dahil edeceğiz ve onları yılın yaklaşık dörtte üçü boyunca izleyeceğiz” diye tahminde bulundu.

Yuvarlatılmış kenarlar ve yumuşak malzemeler

Yeniden inşası Debra organizasyonu tarafından sağlanan özel bir oda, küçük hastalar için keyifli bir ortam sağlayacak.

“Amaç hastane odasını esasen hastalığın gerektirdiği tüm ihtiyaçları karşılayacak bir çocuk odasına dönüştürmekti. Ortam hasta ve refakatçisi için hoş olmalı” diye bilgilendirdi Debra organizasyonunun yöneticisi Pavel Melichárek.

Oda ekipmanları ve yüzeyleri hastaya zarar vermeyecek şekilde yapıldı. Bu nedenle kenarlar yuvarlatılmıştır, inşaatçılar yumuşak malzemeler kullanmıştır ve klima ve duş da doğaldır.

Odanın toplam yeniden inşası 491 bin krona mal oldu. Bu tutar Debra organizasyonu tarafından küçük bağışçıların parasından karşılandı. Fonlar, geçtiğimiz Eylül ayında Mělník'te düzenlenen bir yardım hokeyi maçında ve özel Nadotek tişörtleri satılarak toplandı.