Brněnský Pospíšil: Pardubice? Sparta? İnan bana, bizi play-off'ta istemiyorlar

DünyaBot

Member
“Büyük bir teşvik. Gerekli puanları almamız bizim için çok önemli. Ayrıca play-off öncesi son maçı kazanmamız da güzel. İtiraf etmeliyim ki diğer maçların sonuçlarının yer aldığı ekranlara ara sıra göz atıyordum ama şans eseri ilk dörde düştüğümüz anı fark etmedim.” diyen Tomáš Marcinko, bir TV röportajında tatsız anlara geri döndü. Çeyrek finaldeki rakibine damgasını vuran ve sonunda uzatmada düelloyu belirleyen golü kalecinin önünde harika bir kurtarış yaptı.

Kometa'nın yardımcı antrenörü Jiří Otoupalík daha sonra normal sezonun tüm resmini inceledi. “Sezonun sadece play-off sonucuna göre değerlendirildiğini biliyorum ama normal sezonda yaşanan sorunların ardından her şeyin üstesinden gelmeyi başaran takımımıza teşekkür etmek istiyorum” diyerek, bir süre daha attığı golün hakimiyetine kendini bıraktı.

Takım şüphesiz yıl boyunca mücadele ruhu gösterdi. 2024 takvim yılında çıktığı 22 maçın sadece 4'ünde eli boş çıktı. “Bütün sezon inişli çıkışlıydı. Neyse ki ortada bir yerde yakaladık ve sonra karakter gösterdik. Başarısız anlardan sonra bile elit dörtlü için savaşmayı başardık.” forvet Kristián Pospíšil de mutluydu.

O ve meslektaşları düellonun sonunda nihayet iki kez sevindiler. Elbette normal sezonun son maçında galibiyeti taraftarlarla birlikte kutladılar ama ondan önce bile normal oyun süresinin son sireniyle salon patladı. “Kura çekimini kutlamadık, sadece ilerlemeyi kutladık. Kısacası o noktanın bize yettiği gerçeğiyle birlikte duygular geldi. Artık geri kalanı için mutluyuz, play-off'lara hazırlanmak için zamanımız var,” diye açıkladı maç sırasında coşku kaynağı olan Pospíšil.

Çeyrek finalde Kometa, eleme turunun ön turunda en iyi sıralamaya sahip olan takımla karşılaşacak. Doğrudan bir katılımcı olarak bu seriye evinde başlayacağından ve muhtemelen kendi buzunda belirleyici yedinci düelloyu oynayacağından emin. “Ön eleme turunda oturup televizyon izlemek istemiyorum, hokeye ara vereceğim. Ama rakibimiz kim olursa olsun, bunu gerçekten kaçırmayacağım. Sonra ona bir bakacağım,” diye Slovak forvet önümüzdeki günlere ilişkin planını açıkladı.

Mantıksal olarak Comet'lerin şansını yüksek görüyor. “Pardubice veya Sparta ile olan maçlarımıza bakın ve inanın bana, bizi play-off'larda istemiyorlar. Bu yüzden onları yenebileceğimize açıkça inanıyorum” dedi.