BHUBANESWAR: Muhalefet partileri konuyu Cumartesi günü gündeme getirdi kaçak kağıt Orta Öğretim Kurulu (BSE) tarafından yürütülen X Sınıfı tahta sınavının.
Kıdemli BJP MLA ve muhalefet lideri Jayanarayan Mishra, öğrencilere 10.000 Rs karşılığında tek konulu soru kağıtları ve 40.000 Rs karşılığında dört set soru kağıdının sunulduğu bir ses klibinin viral hale geldiğine dikkat çekti. “Yönetim kurulu sınavları böyle mi yapılıyor? Hükümet 5T altında pek çok büyük şey iddia ediyor. Aynı 5T mi?” diye sordu Mishra toplantıda.
Sambalpur MLA ayrıca hükümetin soruşturmaları hatalar veya hatalar olmadan yürütememesinin endişe verici olduğunu söyledi. “Son birkaç yılda, gaflar giriş sınavıyla eşanlamlı hale geldi. Görünüşe göre eyalet hükümeti öğrencilerin kariyerleriyle oynuyor ve onları hafife alıyor. Ya çocuklar sınava girmiyor ya da soru kağıtları viral oluyor. veya gazetede hatalar yazıyor” dedi Mishra toplantı dışında.
Okul ve Yaygın Eğitim Bakanı Samir Dash, herhangi bir sızıntı olmadığını açıkladı. “Soru kağıtlarının sızdırıldığı veya ödevin internette yayıldığı böyle bir olay hiç yaşanmadı. Bugün soru kağıdında yazım yanlışı oldu. Ancak değerlendirmede öğrencilerin ilgi alanları dikkate alındığı için öğrencilerin endişelenmesine gerek yok” , Dash emin.