Birçok Yol Kazası, Güvenlik Adımlarını Görüntüleyin: Odisha CM Naveen Patnaik’e SC Paneli | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member
BHUBANESWAR: Yüksek Mahkeme yol güvenliği komitesi, Eyaletteki ölümlü kazaların sayısındaki endişe verici artış göz önüne alındığında, Başbakan Naveen Patnaik’i Odisha’daki yol güvenliği senaryosunu gözden geçirmeye çağırdı. SC paneli, emirlerine uyulup uyulmadığını denetlemek için muhtemelen önümüzdeki iki hafta içinde bazı yetkililerini eyalete gönderecek.
“Bildiğiniz gibi, trafik kazaları ülkemizde olduğu gibi sizin ülkenizde de her geçen gün artmaktadır. Yargıç Abhay Manohar Sapre’den bir mektupta, “Trafik kazaları sorunu endişe verici boyutlara ulaştığından, geçmişte uygulanan ve şu anda uygulanmakta olan yol güvenliği önlemlerini acilen izlemenizi rica ediyorum.” SC komitesi, yakın zamanda Naveen’e.
Yargıç Sapre, karayolu güvenliğini gözden geçirmeye ve yol kazalarını azaltmak için Odisha’da benzersiz bir önlem olarak başka seçenek veya çözümlerin benimsenip benimsenemeyeceğini araştırmaya acil ihtiyaç olduğunu söyledi. Mektupta, “Bu nedenle, tüm üst düzey paydaşlarla bir inceleme toplantısı yapmanızı rica ediyorum. Komite, sekreterini ve diğer yetkilileri yol güvenliğini değerlendirmek üzere eyaletinizi ziyaret etmeleri için görevlendirecek.”
Bhubaneswar: Yüksek Mahkeme’nin yol güvenliği komitesi, Eyaletteki ölümlü kazaların sayısındaki endişe verici artış göz önüne alındığında, Başbakan Naveen Patnaik’i Odisha’daki yol güvenliği senaryosunu gözden geçirmeye çağırdı. SC paneli, emirlerine uyulup uyulmadığını denetlemek için muhtemelen önümüzdeki iki hafta içinde bazı yetkililerini eyalete gönderecek.
“Bildiğiniz gibi, ülkeniz de dahil olmak üzere ülkemizde trafik kazaları her geçen gün artmaktadır. Trafik kazaları sorunu endişe verici boyutlara ulaştığı için, eyaletinizde uygulanan yol güvenliği önlemlerini acilen izlemenizi rica ediyorum. SC Komisyonu Başkanı Yargıç Abhay Manohar Sapre tarafından yakın zamanda Naveen’e yazılan bir mektupta.
Yargıç Sapre, karayolu güvenliğini gözden geçirmeye ve yol kazalarını azaltmak için Odisha’da benzersiz bir önlem olarak başka seçenek veya çözümlerin benimsenip benimsenemeyeceğini araştırmaya acil ihtiyaç olduğunu söyledi. Mektupta, “Bu nedenle, tüm üst düzey paydaşlarla bir inceleme toplantısı yapmanızı rica ediyorum. Komite, sekreterini ve diğer yetkilileri yol güvenliğini değerlendirmek üzere eyaletinizi ziyaret etmeleri için görevlendirecek.”
’14’ten ’21’e ölümlerde %29 artış
Ayrıca, uygulama için zamanında düzeltici önlem önerilebilmesi için boşlukları da gözden geçirecekler.”
2014’te 3.931 olan ölümlerin sayısı yaklaşık %29 artarak 2021’de 5.081’e yükseldi. SC komisyonu hükümete ölümlerin sayısını her yıl %10 oranında azaltmak için adımlar atması talimatını verdi. Hükümet, karayolu ölümlerini azaltmayı taahhüt ettiğini söyledi.
Üst düzey bir ulaşım yetkilisi, “Uygulama, eğitim, yol iyileştirme ve acil bakım yoluyla yolları daha güvenli hale getirmek için dört kollu bir strateji benimsedik. Kazalardan kaynaklanan ölümlerin sayısını azaltmak için bir dizi girişim sürüyor” dedi.