Birçok yara ve hızlı bir iyileşme. Brno kliniği yeni bir ameliyat robotu kullanıyor

DünyaBot

Member
Hastanemiz modernleşme ve yeni yöntemler için çabalıyor. SurGal Kliniği editörü Jitka Smrka, masrafları bize ait olmak üzere bir cerrahi robotik sistemin satın alınmasının, bu hedefi gerçekleştirmenin bir sonraki adımı olduğunu duyurdu.

Robotik, doktorlara ve hastalara birçok fayda sunuyor. Cerrahi ekip yoğun ve uzun bir süreçten geçti ve yabancı rehberliğinde denedikleri ilk on beş ameliyat başarısızlıkla sonuçlandı.

Sistem insan yeteneklerinin ötesine geçiyor. Ikae pin için ameliyat edilen bölgenin daha iyi görülmesi, darbenin yüksek doğruluğu veya ellerin basıncının filtrelenmesi. Robotik merkezi başkanı ve SurGal Kliniği editörü Petr Divi, kamera ve aletlerin hastanın vücuduna yalnızca minyatür açıklıklardan yerleştirildiğini yazıyor. Divi, hasta için bunun daha az ameliyat sonrası yara, daha az kan kaybı, daha hızlı iyileşme ve dolayısıyla hastanede daha az gün anlamına geldiğini ekliyor.

Sağlık Bakanı Vlastimil Vlek (TOP 09) bu robotun getirdiği ilerlemeye dikkat çekiyor. Gerekli çalışmaların birkaç kişi tarafından yapılacağına ve çok paraya mal olacağına dikkat edin.

Brno kliniğinin ekonomi zamanıdır. İki yılda hastaneler arasındaki temel oranları karşılaştırdık. Bir günlük ilaç tedavisi, robotik cerrahi vs. verimli olduğu sürece hiçbir hastanenin kâr etmeyeceğini düşünemiyorum. Pozitif köylere hastaneler yaptırdık, hangisinin ekonomi olduğu artık belli oldu. Vlek, SurGal Kliniğinin bunun açık bir kanıtı olduğunu söylüyor.

İngiliz Cambridge Medical Robotics firmasının robotik sistemi Versius, yirmi ülkede gerçekleştirilen 16 binden fazla operasyonla dünyada en çok kullanılan ikinci sistemdir. Sistem mobildir ve inşaat hakları olmaksızın herhangi bir işletim duruşmasında kullanılabilir.

Geçen yıl karaciğer ve dalak ameliyatı geçiren 20 yaşındaki öğrenci Adam Kazda, bu tıbbi ilerlemeyle ilgili karışık duygulara sahip. Kesinlikle yenilikçi. Zaman ilerliyor ve böyle bir robotun pek çok şeyi birbirine yapıştırabileceğini düşünüyorum. Ama bende bir şeylerin ters gitmesinden korkuyordum. Bir avcının sizi ameliyat edeceğini bildiğinizde, bir tür kesinlik kazanırsınız, gençler için iDNES.cz ile iletişime geçin.