Balık hazır olduğunda avcı, ince bir tabaka halinde dövülerek beline sığacak kadar büyük bir et parçası hayal eder. Ancak çok az kişi onu bundan ayıran küçük ama önemli bir bileşenin olduğunu biliyor.
Ana kısım Avusturya ekmek kırıntılarıdır. Avcının aklına gelmez ama her ülkenin kendine ait bir şeyi vardır. Ve biz bunu eski rulolardan öğütürken, Rakuan da özel kaiserlerinden öğütüyor, diye açıklıyor Jan Holz, kardeşi Jim ile birlikte Brno’nun Alfa Pass’ında Avusturya bira mutfağına adanmış bir işletmeyi içtenlikle teşekkür ederek açtı.
Ayrıca tatlarının ne kadar doğru olması gerektiğinden emin olmak için çeyrek yüzyılı vardı. On beş yaşındayken ailesi onu ortaokul için Avusturya’ya gönderdi. O zamanlar Avusturya’nın seçilmiş kolejlerinde de eğitim görebilecekleri iki kültürlü bir programa girmem gerekirdi. Çok fazla Almanca bilmiyordum, bu yüzden ana duraklar t잚, l idi.
Şarkı sistemi de onu şaşırttı; cumartesi gecesi de bir istisna değildi. Spor salonundaki öğrencilerle aynı programı uyguluyorduk; yani haftada yaklaşık 39 saat bisiklet sürüyorduk. Ayrıca, yalnızca on teknik alan daha beklediğimizi yazıyor. Bu ona başta rejim, disiplin ve dil olmak üzere hayata dair çok şey öğretti. Sınıfta bir yankım vardı ama hatırlıyorum, ikimiz de Almanca öğrenebilelim diye hemen ayrıldık.
Hiçbir yerde bulunamadı
Avusturya, Brno yerlisinin kalbinde o kadar değerliydi ki mezun olduktan sonra Moravya’ya dönmek bile istemedi. Üniversitede Viyana’da bilgisayar bilimlerine girdi ve üniversiteyi bitirmeden önce burada iş bulmayı başardı. Brno’ya yakındır. Sadece mesafeyle değil, esas olarak insanların doğasıyla da ilgili. Holz, mimarinin çok benzer olduğunu, her iki şehrin de aynı anda inşa edildiğini açıklıyor.
Peki neden yıllar sonra nihayet kıpırdamaya karar verdi? Yeni boşandım, ölen bir köpeğim vardı ve onunla Brno’daki veterinere giderdim ve o çoğunlukla covid içiyordu. Çok kafa karıştırıcıydı. BT’deki işini hâlâ sürdüren girişimci, bu yüzden kaşlarımı çatarak burada kaldım, dahası, konumum da ev ofisine taşındı, bu yüzden orada olmama gerek yoktu, diyor.
Brno’ya döndükten sonra Holz, Çek ve Avusturya gastronomileri arasındaki bariz farklar karşısında hoş olmayan bir şekilde şaşırdı. Hemen fark ettiğim ilk şey, en hafif tabirle burada yemeklerin bir kısmını yiyemeyeceğinizdi. Aynı markanın Toton ürünlerinin tadı her iki ülkede de farklıdır. Kompozisyon farklı, tadı farklı ve asıl önemli olan kalitedir. Aynı emekli maaşı karşılığında orada çok daha iyi şeyler alabileceğinizi belirtiyor.
Orijinal fikir, Brany için kabul edilebilir fiyatlarla Avusturya çanlarının satıldığı bir dükkan açmaktı. Sonunda kaliteli malların satıldığı mağaza Pekask Caddesi’nde, açılışından bir yıl sonra bu kuşu kutlayan bir kafe ve bara dönüştü. Ama her zaman çalışmamızı istedim. Burada çok var ama bulmaya vaktim olmadı. Burada kaliteli restoranlar var ama ben günde iki bin krona yemek yeme özgürlüğüne sahip olamayacağım, diyor.
Ve böylece Keft Schnitzel & Bier restoranını kurma fikri ortaya çıktı. Hiçbir deneyime sahip olmadan ama tüm şevkle. Ne yazık ki Avusturya mutfağı Çek malzemelerinden yapılmıyor. Bu yüzden Avusturya’dan çok sayıda VC alıyoruz. Ekmek kırıntılarından et ve ete kadar bunlardan birkaçı.
Klasik değil ama özgün
Bir reklam için kendileriyle iletişime geçen aşçı Frantiek Adam, girişimci kardeşlerin çocuğu oldu. Avusturya ve Alman mutfağı konusunda uzun yıllara dayanan tecrübem var. Ji Holz, restoranın sadece bizimle ve sahiplerle ilgili olmadığını, her şeyden önce mutfakla ilgili olduğunu açıkça belirtiyor.
Ve Adam sayesinde orijinal mağaza, Avusturya lezzetlerinin geniş bir yelpazesine sahip bir işletme haline geldi. Orada bir tür deneyim olmasını istediler. Bugün insanlar, özellikle de biz, kızartmayı tercih ediyoruz, ancak bana öyle geliyor ki, Avusturya mutfağı çok daha çeşitli, diye belirtti baş aşçı.
Zek hala aynı problem gibi takılıp kaldı. Her hafta 350 kron karşılığında farklı bir keçi, tavuk, domuz yavrusu ve dana sunuyorlar. zek insanların dinlediği bir şey. Benim için Jan Holz için klasik bir Pazar yemeği gibi.
Ana hedef Zitek’i mümkün olduğunca özgün kılmaktı. Avusturya galeta unu kullanıyoruz, triloball için bol miktarda yumurta kullanıyoruz ki kabarsın, unlu bir yüzeyde kızartıp özel bir tabağa koyuyoruz. Şef, Vdna’da bu şekilde elde edildiğini açıklıyor.
Klasik bir günlük menüye sahip olmayın, her hafta farklı bir teklif seçin. İlk önce çift Umurunuzda değil. Patates kai’yi küvetten almıyoruz, her porsiyonu ayrı bir tabağa koyuyoruz. Bizden rotenka aldığınızda, bu gerçekten ızgaradan geliyor ve nvtv Adam gibi yürüyerek pişirilmiyor.
Kuchy işlevselcilikte küçük bir geçiş yapmayı seçti, dolayısıyla muhtemelen başka türlüsü mümkün değil. Mutfak herkesin düşündüğünden daha önemlidir ama elbette organizasyonla ilgilidir. Avcının nasıl sıkışıp kaldığıyla ilgili. Ve Franta, bu gerçekten harika, dedi sahibi.
Ana kısım Avusturya ekmek kırıntılarıdır. Avcının aklına gelmez ama her ülkenin kendine ait bir şeyi vardır. Ve biz bunu eski rulolardan öğütürken, Rakuan da özel kaiserlerinden öğütüyor, diye açıklıyor Jan Holz, kardeşi Jim ile birlikte Brno’nun Alfa Pass’ında Avusturya bira mutfağına adanmış bir işletmeyi içtenlikle teşekkür ederek açtı.
Ayrıca tatlarının ne kadar doğru olması gerektiğinden emin olmak için çeyrek yüzyılı vardı. On beş yaşındayken ailesi onu ortaokul için Avusturya’ya gönderdi. O zamanlar Avusturya’nın seçilmiş kolejlerinde de eğitim görebilecekleri iki kültürlü bir programa girmem gerekirdi. Çok fazla Almanca bilmiyordum, bu yüzden ana duraklar t잚, l idi.
Şarkı sistemi de onu şaşırttı; cumartesi gecesi de bir istisna değildi. Spor salonundaki öğrencilerle aynı programı uyguluyorduk; yani haftada yaklaşık 39 saat bisiklet sürüyorduk. Ayrıca, yalnızca on teknik alan daha beklediğimizi yazıyor. Bu ona başta rejim, disiplin ve dil olmak üzere hayata dair çok şey öğretti. Sınıfta bir yankım vardı ama hatırlıyorum, ikimiz de Almanca öğrenebilelim diye hemen ayrıldık.
Hiçbir yerde bulunamadı
Avusturya, Brno yerlisinin kalbinde o kadar değerliydi ki mezun olduktan sonra Moravya’ya dönmek bile istemedi. Üniversitede Viyana’da bilgisayar bilimlerine girdi ve üniversiteyi bitirmeden önce burada iş bulmayı başardı. Brno’ya yakındır. Sadece mesafeyle değil, esas olarak insanların doğasıyla da ilgili. Holz, mimarinin çok benzer olduğunu, her iki şehrin de aynı anda inşa edildiğini açıklıyor.
Peki neden yıllar sonra nihayet kıpırdamaya karar verdi? Yeni boşandım, ölen bir köpeğim vardı ve onunla Brno’daki veterinere giderdim ve o çoğunlukla covid içiyordu. Çok kafa karıştırıcıydı. BT’deki işini hâlâ sürdüren girişimci, bu yüzden kaşlarımı çatarak burada kaldım, dahası, konumum da ev ofisine taşındı, bu yüzden orada olmama gerek yoktu, diyor.
Brno’ya döndükten sonra Holz, Çek ve Avusturya gastronomileri arasındaki bariz farklar karşısında hoş olmayan bir şekilde şaşırdı. Hemen fark ettiğim ilk şey, en hafif tabirle burada yemeklerin bir kısmını yiyemeyeceğinizdi. Aynı markanın Toton ürünlerinin tadı her iki ülkede de farklıdır. Kompozisyon farklı, tadı farklı ve asıl önemli olan kalitedir. Aynı emekli maaşı karşılığında orada çok daha iyi şeyler alabileceğinizi belirtiyor.
Orijinal fikir, Brany için kabul edilebilir fiyatlarla Avusturya çanlarının satıldığı bir dükkan açmaktı. Sonunda kaliteli malların satıldığı mağaza Pekask Caddesi’nde, açılışından bir yıl sonra bu kuşu kutlayan bir kafe ve bara dönüştü. Ama her zaman çalışmamızı istedim. Burada çok var ama bulmaya vaktim olmadı. Burada kaliteli restoranlar var ama ben günde iki bin krona yemek yeme özgürlüğüne sahip olamayacağım, diyor.
Ve böylece Keft Schnitzel & Bier restoranını kurma fikri ortaya çıktı. Hiçbir deneyime sahip olmadan ama tüm şevkle. Ne yazık ki Avusturya mutfağı Çek malzemelerinden yapılmıyor. Bu yüzden Avusturya’dan çok sayıda VC alıyoruz. Ekmek kırıntılarından et ve ete kadar bunlardan birkaçı.
Klasik değil ama özgün
Bir reklam için kendileriyle iletişime geçen aşçı Frantiek Adam, girişimci kardeşlerin çocuğu oldu. Avusturya ve Alman mutfağı konusunda uzun yıllara dayanan tecrübem var. Ji Holz, restoranın sadece bizimle ve sahiplerle ilgili olmadığını, her şeyden önce mutfakla ilgili olduğunu açıkça belirtiyor.
Ve Adam sayesinde orijinal mağaza, Avusturya lezzetlerinin geniş bir yelpazesine sahip bir işletme haline geldi. Orada bir tür deneyim olmasını istediler. Bugün insanlar, özellikle de biz, kızartmayı tercih ediyoruz, ancak bana öyle geliyor ki, Avusturya mutfağı çok daha çeşitli, diye belirtti baş aşçı.
Zek hala aynı problem gibi takılıp kaldı. Her hafta 350 kron karşılığında farklı bir keçi, tavuk, domuz yavrusu ve dana sunuyorlar. zek insanların dinlediği bir şey. Benim için Jan Holz için klasik bir Pazar yemeği gibi.
Ana hedef Zitek’i mümkün olduğunca özgün kılmaktı. Avusturya galeta unu kullanıyoruz, triloball için bol miktarda yumurta kullanıyoruz ki kabarsın, unlu bir yüzeyde kızartıp özel bir tabağa koyuyoruz. Şef, Vdna’da bu şekilde elde edildiğini açıklıyor.
Klasik bir günlük menüye sahip olmayın, her hafta farklı bir teklif seçin. İlk önce çift Umurunuzda değil. Patates kai’yi küvetten almıyoruz, her porsiyonu ayrı bir tabağa koyuyoruz. Bizden rotenka aldığınızda, bu gerçekten ızgaradan geliyor ve nvtv Adam gibi yürüyerek pişirilmiyor.
Kuchy işlevselcilikte küçük bir geçiş yapmayı seçti, dolayısıyla muhtemelen başka türlüsü mümkün değil. Mutfak herkesin düşündüğünden daha önemlidir ama elbette organizasyonla ilgilidir. Avcının nasıl sıkışıp kaldığıyla ilgili. Ve Franta, bu gerçekten harika, dedi sahibi.