BERHAMPUR: Kampüsü çevre dostu ve emisyonsuz hale getirmek, Berhampur Üniversitesi Yetkililer, tüm personel ve öğrencileri 11 Şubat Cumartesi gününden itibaren haftada bir kez kampüste kişisel araçlarını kullanmamaya çağırdı.
Yetkililer, 10 Şubat’tan itibaren, hem eğitim veren hem de eğitim vermeyen personelden her Cuma mesai saatlerinde khadi kıyafeti giymelerini istedi. Üniversite Yazı İşleri Müdürü Sachidanand Nayak, cumartesi günleri personelin araçlarını kampüs dışına park etmesine izin verildiğini söyledi.
Girişim, personelden karışık tepkilere neden oldu. Berhampur Üniversitesi Öğretmenler Derneği (BUTA) yetkililer tarafından yapılan girişimleri memnuniyetle karşıladı, eğitim vermeyen işçiler derneği, üniversitenin her çalışanına e-bisiklet ve khadi elbiseleri ve sarees satın almaları için 1.50 lak Rs faizsiz kredi istedi.
Berhampur Üniversitesi Eğitim Dışı Çalışanlar Derneği genel sekreteri Biswa Bihari Bisoyi, Perşembe günü bu konuda Yazı İşleri Müdürüne bir bildiri sunduklarını söyledi. Dernek başkanı Durga Charan Hota, yetkililerin kararının çok aceleci olduğunu söyledi. “Girişimleri alkışlıyoruz, ancak çalışanların sınırlı bir maaşla elektrikli bisiklet alması zor olacak” dedi.
BUTA Sekreteri Sadananda Nayak, üniversite öğretmenlerinin yeni girişimlerin başarılı bir şekilde uygulanması için yetkililerle birlikte çalışacağını söyledi. “Khadi’yi teşvik ederek dolaylı olarak el dokumacılığı ve pamuk çiftçilerini de tanıtmış olacağız. Ayrıca khadi milli gururun simgesidir. Haftada bir khadi elbise ve sari giymenin bir sakıncası yoktur.”
Nayak, kampüsü kirlilikten arındırmak için yetkililere her türlü yardımı sağlayacaklarını söyledi. Farklı personel ve öğrenciler farklı yerlerden iki tekerlekli araçlarıyla üniversiteye geldikleri için rektörden araçlarını park etmek için kampüs dışında güvenli bir yer isteyeceğiz” dedi.