‘Batı Odisha’daki HC bankasıyla ilgili karar şimdi eyalet mahkemesinde’ | Bhubaneswar Haberleri

DünyaBot

Member
Bargarh Milletvekili suresh pujariBatı Odisha’daki HC bankası sorununu gündeme getiren kişi, Subrat Mohanty ile 12 Aralık’ta Sambalpur’da yaşanan şiddet ve ardından gelen soğukluk hakkında konuşuyor.
HC bankası sorununu defalarca gündeme getirdiniz. parlamento ve dışarıda, neden?
Hukukun düsturu, adaletin kapıya kadar teslim edilmesi gerektiğidir. Maharashtra ve Madhya Pradesh’in iki bankası vardır ve diğer birçok eyalette, davacıların adaleti bulmak için uzun bir mesafe kat etmek zorunda kalmamasını sağlamak için kendi HC’lerinin kalıcı bankaları vardır. Batı Odisha’nın çoğu bölümü, Odisha’daki ana bankadan 300 ila 500 km uzaklıkta bulunduğundan, fakir davacılar adaletten mahrum kalıyor. Bu yüzden konuyu tekrar tekrar gündeme getiriyorum.
Teknoloji çağında HC kanepenin gerekli olmadığı SC vizyonu hakkında ne düşünüyorsunuz?
İnsan kaynakları, kamu şikayetleri, hukuk ve adaletle ilgili parlamento komitesinin bir parçası olarak, sanal mahkemenin işleyişi ve eksiklikleri hakkında SC’ye, birkaç yüksek mahkemeye, BCI’ye, çeşitli eyaletlerin barolarına, bölge mahkemelerine ve yasal ünlülere danışıyorum. onun . İlk gözlem, fiziki mahkemenin daha işlevsel ve etkili olduğudur.
SC, mahkeme salonundaki şiddet nedeniyle çok az fırsatın kaçırıldığını kaydetti. Bundan sonra başka bir şans görüyor musun?
12 Aralık olaylarıyla ilgili SC gözleminin tartışmalı olduğunu düşünüyorum. Olay karşısında şok oldum. Liderlik, hareketin çirkin veya şiddetli hale gelmemesini sağlamalıydı. Ancak tek bir olay, kapıdaki genel adalet çığlığını engelleyemez.
12 Aralık’ta olanları kınıyor musunuz?
üyesi olmak Sambalpur Bölge Barosu (SDBA), Saygıdeğer Bölge Yargıcından ve Sambalpur Yargısının tüm yargıçlarından koşulsuz özür dilerim. SDBA ayrıca bunu not almalı ve bu tür olayların tekrarlanmamasını sağlamalıdır.
Merkez ve devlet krizi çözmek için neden aciliyet göstermiyor?
Merkez, hükümetin çeşitli eyaletlerde kalıcı HC bankaları kurmaya karar vermesini sağlayacak parametreleri araştırmak ve formüle etmek için 1984 yılında Jaswant Singh Komisyonu’nu kurmuştu. Komisyonun raporu Merkez tarafından da kabul edildi. Bu nedenle, eyalette yapılan bu tür tüm talepleri incelemek, komisyonun belirlediği ölçekte her şeyi incelemek ve ana yüksek mahkeme başkanının görüşü ile bileşik öneriyi gözden geçirmek eyalet hükümetlerinin görev ve sorumluluğundadır. yönlendirmek için. ve HC bankasının kurulması için kalıcı bankanın merkezdeki yerini belirten eyalet valisi. Daha sonra İçişleri Bakanlığı’nın yanı sıra Adalet Bakanlığı aracılığıyla Birlik Kabinesi tarafından geçirilecek, yasa tasarısı şeklinde Meclis’e sunulacak ve her iki mecliste de onaylanacak. Birlik Adalet Bakanı, bileşik bir teklif arayarak bu konuda Odisha Baş Bakanına tekrar tekrar yazdı. Bu nedenle top, eyalet hükümetinin sahasındadır.
SC, Sambalpur’un bankacılık kriterlerini karşılamadığını söyledi, ancak Balangir ve Kalahandi yapmak. O zaman neden Sambalpur’da bu kadar çok huzursuzluk var?
Eyalet hükümeti tarafından yürütülen herhangi bir araştırmadan haberdar değilim. Eyalet hükümeti, sorunu Odisha’nın farklı yerlerinde incelemek için Pal Komitesi olarak bilinen bir komite kurdu. Komisyon raporunu yaklaşık yedi ila sekiz yıl önce sundu. Ancak eyalet hükümeti bunu ne kabul etti, ne reddetti, ne de kamuoyuna açıkladı. Sorunu, ülkenin daimi bankası önünde defalarca dile getirdim. Orissa Batı Odisha’daki yüksek mahkeme, yerden bahsetmeden.